Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Βενιζέλος σε Τσίπρα: 'Ατιμη η πράξη του συκοφάντη - Οργανωμένα συμφέροντα κινούνται πολύ κοντά σου!

- Βενιζέλος προς Κουβέλη: Σταυρωθήκαμε υπερβολικά ως ΠΑΣΟΚ, έρχεται και η Ανάσταση- Κορυφώνεται η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ
- Φώτης Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ ψηφίζει ΠΑΡΩΝ
- Μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο βήμα της Βουλής ανέβηκε η Αλέκα Παπαρήγα
- Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία 


Κορυφώνεται η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο πριν τις 19:00 ξεκίσαν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ανέβηκε στο βήμα της Βουλής αμέσως μετά τον Φώτη Κουβέλη. Χαρακτήρισε εθνικά ανεύθυνη της πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. "Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας, την ώρα που επιχειρείται η έξοδος από το μνημόνιο" δήλωσε και συνέχισε "Τώρα που πρέπει να σταλεί παντού, και εσωτερικά και εξωτερικά, μήνυμα σταθερότητας και αισιοδοξίας ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την εθνική προσπάθεια". Ανέφερε επίσης ότι "Το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι: δεν πειράζει που θα καταψηφιστεί η πρόταση μομφής, η κυβέρνηση θα πέσει".

"Πέταξε" πλάγιες βολές στον Φώτη Κουβέλη που δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει ΠΑΡΩΝ, λέγοντας πως το ΠΑΡΩΝ σημαίνει έμμεση στήριξη στην κυβέρνηση. ¨οπως χαρακτηριστικά ανέφερε "Το ΠΑΣΟΚ είναι πυλώνας σταθερότητας που επιτρέπει στην κυβέρνηση να υπάρχει. Γι' αυτό το λόγο κάποιοι έχουν την πολυτέλεια του ενδιάμεσου, του αμφιρρέποντος λόγου. «Παρών» δηλώνουν επειδή τους το επιτρέπουμε εμείς να δηλώνουν «παρών»".

Εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως είναι "άτιμη η πράξη του συκοφάντη" καθώς και ότι "οργανωμένα συμφέροντα κινούνται πολύ κοντά σου".  Χαρακτήρισε επίσης προκλητική τη συγκέντρωση αυτήν την ώρα έξω από τη Βουλή λέγοντας χαρακτηρίζοντάς τη ως "καρικατούρα των αγανακτισμένων".

Μεταξύ άλλων τόνισε "Εμείς έχουμε κάνει την τραγικά δύσκολη επιλογή, αλλά, εν τέλει, έχει μεγάλη σημασία να υπάρχει κυβέρνηση και σταθερότητα. Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μοιραζόμαστε μια κοινή αίσθηση ευθύνης" και πρόσθεσε "Δεν αποδέχομαι ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε το κακό πρώτο πρόγραμμα και οι άλλοι τις διορθώσεις". Συνέχισε λέγοντας "Όσοι νομίζουν ότι μέσα στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη - αν αυτή είναι η τελική θέση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα- υπάρχουν περιθώρια για σκληρότερη διαπραγμάτευση αυτά να τα πείτε σε άλλον, όχι σε μένα... Από το δικό μου γραφείο έφυγε η τρόικα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2011".

Απευθυνόμενος πάλι προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε "Ευρώ χωρίς μνημόνιο δεν υπάρχει. Υπάρχει κάτι τρισχειρότερο: Υπάρχει μνημόνιο χωρίς ευρώ.... Το φτηνό παιχνίδι του λαϊκισμού και της δημαγωγίας έχει όρια!" τόνισε. Και συνέχισε "Δεν είστε κόμμα-παράταξη. Είστε κόμμα διαμαρτυρίας... Επαγγέλεστε την επανάληψη της κρίσης. Που είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να πάθει ο τόπος".

Στη συνέχεια δήλωσε "Ούτε το δημοσιονομικό, ούτε το χρηματοδοτικό κενό είναι πρόβλημα. Αυτό πρέπει να καταλάβει η Τρόικα. Οι στόχοι είναι μακροοικονομική. Το ζητούμενο είναι ανάπτυξη, απασχόληση", και τόνισε "Το εννοούμε απολύτως. Όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα, όχι νέες περικοπές μισθών και συντάξεων".

Δείτε το βίντεο





Λίγο πριν κατέβει από το βήμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπήρξε ο Κουβέλης ζήτησε το λόγο και είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ "Καλά κάνει να συναριθμείται με τη ΝΔ στον ίδιο πόλο στο όνομα της κυβέρνησης...αλλά έτσι δε γίνετι η κεντροαριστερα ". Ο κ. Βενιζέλος στη συνέχεια του απάντησε "Εμείς σταυρωθύκαμε υπερβολικά πολύ ως ΠΑΣΟΚ. Έρχεται και η Ανάσταση κύριε Κουβέλη".

Δείτε το σχετικό βίντεο




Το λόγο μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο πήρα η Αλέκα Παπαρήγα του ΚΚΕ.


Η ομιλία του Φώτη Κουβέλη

Πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς μίλησε ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος δήλωσε πως "μια πρόταση δυσπιστίας αυτήν την ώρα αποδυναμώνει την διαπραγματευτική ισχύ της χώρας" και πως η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει ΠΑΡΩΝ. 


(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου