Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Τσίπρας: Δώσατε εντολή να προπηλακίσουν βουλευτές - Σταμάτης: Καλείτε κόσμο για να ασκήσει βία

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, όταν ξέσπασε άγρια κόντρα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Σταμάτη με φόντο τα επεισόδια στο Ραδιομέγαρο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδωσε εντολή να προπηλακιστούν οι βουλευτές, για να του απαντήσει ο υπουργός Επικρατείας πως η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί σε συγκέντρωση την Κυριακή ώστε να ασκηθεί βία στους βουλευτές πριν ψηφίσουν για την πρόταση δυσπιστίας.


«Επικίνδυνη επιλογή της κυβέρνησης η κλιμάκωση της έντασης. Εχετε χάσει κάθε έρεισμα και τορπιλίζετε τη νομιμότητα, την ομαλότητα και τη δημοκρατία. Βρίσκεστε σε κατήφορο. Επί τρεις ώρες οι αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευαν την είσοδο των βουλευτών μας στο κτίριο της Αγ. Παρασκευής και μετά πήραν εντολή να τους απωθήσουν και να τους προπηλακίσουν. Οι εικόνες που μεταδίδονται είναι εξοργιστικές. Δεν τιμούν τη δημοκρατία. Η κ. Κωνσταντοπούλου βρέθηκε κάποια στιγμή εγκλωβισμένη να φωνάζει βοήθεια στα κάγκελα», είπε ο κ. Τσίπρας στην παρέμβασή του, ενώ πρόσθεσε: «Είναι ντροπή να λέτε ότι επιχειρήθηκε από τους βουλευτές μας ανακατάληψη της ΕΡΤ. Εμείς δεν θα αποχωρήσουμε από τη βουλή. Θα είμαστε και στη βουλή και στην ΕΡΤ», παρότι νωρίτερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε απειλήσει με αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εσείς ήσασταν εδώ, προφανώς αυτά που μας λέτε βασίζονται σε μαρτυρίες βουλευτών σας. Αυτά που λέω εγώ βασίζονται σε ενημέρωση του υπουργού. Ο κ. Δένδιας είναι πιο αξιόπιστος από εσάς», του απάντησε ο Δημήτρης Σταμάτης και πρόσθεσε: «Μιλάτε για στρατηγική έντασης και όξυνσης. Εμείς στείλαμε τους βουλευτές και τους συγκεντρωμένους έξω από την ΕΡΤ; Είστε οιονεί ηθικοί αυτουργοί όσων συμβαίνουν τώρα στην ΕΡΤ γιατί τους καλέσατε να πάνε προκειμένου να γίνουν επεισόδια. Με τον ίδιο τρόπο καλείτε αύριο το βράδυ στο Σύνταγμα συγκέντρωση προκειμένου φοβηθούν οι βουλευτές που προσέρχονται για να ψηφίσουν την πρόταση. Καλείτε κόσμο για να ασκήσουν βία στους βουλευτές που θα ψηφίσουν αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Οποιος μαζεύει κόσμο την ώρα της ψηφοφορίας έξω από τη βουλή δεν είναι ούτε αριστερός, ούτε κομμουνιστής, είναι αριστεριστής».

Ο κ. Τσίπρας επανήλθε, υπογραμμίζοντας πως η δημοκρατία δεν απειλείται. «Δεν θα ορίσετε εσείς σε εμάς πότε θα κάνουμε πρόταση μομφής και αν θα κάνουμε διαδηλώσεις. Μιλάτε με ακραίο λόγο. Η στρατηγική της έντασης δεν είναι δική μας επιλογή, είναι δική σας γιατί δεν έχετε άλλη διέξοδο», απάντησε στον υπουργό Επικρατείας, με τον κ. Σταμάτη να λέει από την πλευρά του: «Προφανώς δεν έχετε διαβάσει τις δηλώσεις των στελεχών σας. Δεν έχετε πείσει για την πολιτική σας ούτε τον κ. Γλέζο και περιμένετε να πείσετε τον ελληνικό λαό;».

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου