Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Η Αθήνα γεμίζει με εκδηλώσεις όλο το Νοέμβριο με ελεύθερη είσοδο

Από προβολές ταινιών μέχρι συναυλίες κι εκθέσεις, οι γωνιές της Αθήνας γεμίζουν από άκρη σε άκρη με δεκάδες εκδηλώσεις και το πιο σημαντικό: η είσοδος είναι ελεύθερη.


Δωρεάν συναυλίες στο Μέγαρο

Κάθε Παρασκευή του Νοεμβρίου, η Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με τα Ωδεία της Αθήνας, φιλοξενεί μικρές συναυλίες τελειόφοιτων μαθητών Ωδείων υπό τον τίτλο «Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη». Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Βιβλιοθήκης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στα πρότυπα των lunchtime concerts, ενός θεσμού που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Αυτό τον μήνα συμμετέχουν: Ωδείο Ν. Μάντζαρος, Μουσικοί Ορίζοντες, Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας, Αθηναϊκό Ωδείο και Εθνικό Ωδείο.

Μέγαρο Μουσικής Β. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ: 210 7282778
Κάθε Παρασκευή του Νοεμβρίου στις 15.00

Bazaar Κόμικς

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, η μεγαλύτερη εκδοτική εταιρία κόμικς στην Ελλάδα, η Anubis και η Λέσχη Φίλων Κόκιμς διοργανώνουν bazaar με πολλές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, διαγωνισμούς με έπαθλα graphic novels, ζωντανές συζητήσεις με το κοινό και άλλα. Το bazaar θα διεξάγεται για ολόκληρο το δεκαήμερο, ενώ οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τα δύο σαββατόβραδα.

Λέσχη Φίλων Κόμικς
Αγίας Ειρήνης 5, Μοναστηράκι

Athens Photo Festival

Τo Athens Photo Festival, το κορυφαίο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο αφιερωμένα στην τέχνη της φωτογραφίας, επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με νέες ιδέες και προτάσεις να διευρύνουν τα όριά του.

Το φετινό Φεστιβάλ Φωτογραφίας της Αθήνας ανοίγει τις πόρτες του στις 2 Νοεμβρίου, και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 του μηνός. Μπορεί στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ να υπάρχει εισιτήριο των 5€, αλλά στις παράλληλες εκδηλώσεις θα βρείτε ευκαιρίες για δωρεάν φωτογραφικές περιηγήσεις.

Χώρος - Αίθουσα: Δεξαμενές Καθαρισμού (Δ10), Παλαιοί Φούρνοι (Δ6), Νέοι Φούρνοι (Δ7), Μηχανουργείο (Δ12), Κεντρική Αυλή, Προαύλιο αίθουσας - Μηχανουργείο (Δ12)
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 17.00 - 22.00, Σάββατο & Κυριακή 12.00 - 22.00

7° Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

Το Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας και Επιστήμης στον Κινηματογράφο συνεχίζεται και τον Νοέμβριο στην Ταινιοθήκη, με προβολές επιστημονικών ταινιών από τις 18.00 ως τα μεσάνυχτα ως τις 5 Νοεμβρίου.

Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου