Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΣΟΚ! Ζευγάρι κρατούσε τρεις γυναίκες φυλακισμένες 30 χρόνια στο σπίτι του στο Λονδίνο!

- Συνελήφθησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα 67 ετών στο νότιο Λονδίνο
- Πρόκειται για μια γυναίκα από την Μαλαισία, μια από την Ιρλανδία και μια από την Βρετανία
- Οι γυναίκες που κρατούνταν σκλάβες 30 χρόνια απελευθερώθηκαν από την Σκότλαντ Γιάρντ
- Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, οι γυναίκες δεν έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους 
- Η υπόθεση θυμίζει εκείνη του Αριελ Κάστρο στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ που κρατούσε στο υπόγειο του σπιτιού του τρεις γυναίκες


Τρεις γυναίκες κρατούνταν φυλακισμένες σε ένα σπίτι στο νότιο Λονδίνο επι 30 χρόνια σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιάρντ!

Μετά από επιχείρηση που έγινε συνελήφθησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα 67 ετών.
Σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιάρντ, μια Ομάδα Υποστήριξης Κακοποιημένων γυναικών, έλαβε ένα τηλεφώνημα - κραυγή βοήθειας - από ένα από τα θύματα πριν από έναν μηνα. Έλεγε ότι κρατείται παρά την θέλησή της επι 30 χρόνια!

Η Ομάδα Υποστήριξης ειδοποίησε την αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες. Η αστυνομία εντόπισε το σημείο που κρατούνταν οι γυναίκες και μετά από λεπτούς χειρισμούς απελευθέρωσαν μια 69χρονη από την Μαλαισία, μια 57χρονη από την Ιρλαδία και μια 30χρονη βρετανίδα.

Η τελευταία, μάλιστα, δεν είχε ποτέ στη ζωή της επαφή με τον έξω κόσμο, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν γεννήθηκε μέσα στο σπίτι, όπου κρατούταν με τις άλλες δυο γυναίκες, στο Λάμπεθ.

Και τα τρία θύματα φέρουν "βαθιά ψυχολογικά τραύματα" αλλά πλέον έχουν μεταφερθεί "σε ασφαλές μέρος", ανακοίνωσαν οι αρχές.

"Επικροτούμε τις ενέργειες της Freedom Charity και συνεργαζόμαστε μαζί της για να στηρίξουμε αυτές τις γυναίκες που φαίνεται ότι κρατούνταν επί περισσότερα από 30 χρόνια", δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής της μονάδας καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων Κέβιν Χάιλαντ.

"Ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ με θέμα τους αναγκαστικούς γάμους και το έργο της Freedom Charity φαίνεται πως ήταν ο καταλύτης που ώθησε ένα από τα θύματα να τηλεφωνήσει ζητώντας βοήθεια και οδήγησε στη διάσωσή τους", πρόσθεσε.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του, ο επιθεωρητής της έρευνας, Κέβιν Χάιλαντ, ανέφερε: "Σήμερα το πρωί στις 7.30 συλλάβαμε 2 ανθρώπους σε ένα σπίτι στο Λάμπεθ. Ύστερα από ενδελεχή έρευνα, βρήκαμε το σπίτι, όπου κρατούνταν οι γυναίκες. Και οι τρεις έφεραν βαριά τραύματα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος".

(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου