Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

ALPHA 21.45
Κωμωδία, 2008 (Έγχρ.), 104'

YES MAN. Αμερικανική ταινία του Πέιτον Ριντ, με τους Τζιμ Κάρεϊ, Ζόι Ντεσανέλ, Μπράντλεϊ Κούπερ.

Ο Καρλ Άλεν είναι ένας καλόκαρδος loser που η ζωή τού λέει διαρκώς «όχι», ώσπου εκείνος αποφασίζει, αφού παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα αυτοβοήθειας, να της λέει διαρκώς «ναι». Βρισκόμαστε στο Λος Άντζελες και σε χολιγουντιανή κωμωδία, οπότε όλα γίνονται ρόδινα για τον Καρλ απ’ τη μια στιγμή στην άλλη, έως ότου –προσωρινά φυσικά– το ναι αποκαλύψει κι αυτό τις παγίδες του.


Η μεγαλύτερη απ’ όλες θ’ αποδειχτεί η ευκολία του Τζιμ Κάρεϊ να λέει «ναι» στις υπερβολές και τις ασταμάτητες γκριμάτσες, κάτι στο οποίο καταφέρνει αυτή τη φορά ν’ αντισταθεί σε μεγάλο βαθμό. Επιπλέον, η new age σάτιρα κι η απολαυστική ως αυθόρμητη Άλισον-Ζόι Ντεσανέλ δίνουν κωμικές πάσες, βαθύτερες από τα σαχλά χάχανα. Τα καλά νέα σταματούν όμως εδώ. Πραγματικές εκπλήξεις δεν υπάρχουν, η πλοκή προχωρά με αποσπασματικά επεισόδια και η συνταγή «Τζιμ Κάρεϊ» υπαγορεύει τις εξελίξεις και μια τη-βλέπω-να-έρχεται-από-χιλιόμετρα κατάληξη. Εν ολίγοις, δεν θα μπορούσε να ήταν, φυσικά, το «Truman Show», αλλά δεν είναι, ευτυχώς, και το «Number 23».


ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ: TOKYO DRIFT

STAR 22.00
Περιπέτεια, 2006 (Έγχρ.), 104'

THE FAST & THE FURIOUS TOKYO DRIFT. Αμερικανική ταινία του Τζάστιν Λιν, με τους Λούκας Μπλακ, Ζάκερι Μπράιαν, Μπόου Γόου.

Ο νεαρός Αμερικανός Σον Μπόσγουελ βρίσκεται έξω από τα νερά του στο Τόκιο, όπου καταφεύγει στο σπίτι του πατέρα του για να αποφύγει μια ποινή φυλάκισης για παράνομους αγώνες με πειραγμένα αυτοκίνητα. Κι ενώ οι πάντες στο σχολείο τον αντιμετωπίζουν ως ξένο στοιχείο, εκείνος φλερτάρει επικίνδυνα με την κοπέλα του βασιλιά του drift, ο οποίος εμπλέκεται και με την ιαπωνική μαφία.

Το ενδιαφέρον για την αντιστροφή των ρόλων -ο ξένος Αμερικανός ριγμένος σαν τη μύγα μες στο γάλα στη μοντέρνα ιαπωνική κοινωνία- γρήγορα εξατμίζεται όπως ο καπνός από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων. Όσοι αναζητάτε θέαμα ταχυτήτων, θα το ευχαριστηθείτε, γιατί είναι άφθονο: πανάκριβα αυτοκίνητα, εκκωφαντικός θόρυβος, ιλιγγιώδης ταχύτητα, ευέλικτη κινηματογράφηση. Η πλοκή από την άλλη κινείται υποτυπωδώς σε δοκιμασμένες συνταγές (το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσω της μαφίας, ο ξένος που πρέπει να επιβιώσει), ενώ η ανθρωπολογική ματιά στην ιαπωνική νεολαία που πλαισιώνει τους αγώνες είναι λες και διαβάζεις blog για τη μόδα του δρόμου. Λέω να δω ένα επεισόδιο του «Top Gear».


ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΔΡ ΜΟΡΟ

STAR 02.15
Φαντασίας, 1996 (Έγχρ.), 96'

THE ISLAND OF DR MOREAU. Αμερικανική ταινία του Τζον Φρανκενχάιμερ, με τους Μάρλον Μπράντο, Βαλ Κίλμερ, Ντέιβιντ Θιούλις.

Ένας ναυαγός βρίσκει καταφύγιο στο νησί του δρος Μορό, ενός επιστήμονα της γενετικής που έχει φτιάξει μια κοινωνία από δυστυχισμένα ζώα με υποτυπώδη ανθρώπινη συμπεριφορά.

Τρίτη μεταφορά ενός κλασικού μυθιστορήματος του Χ. Τζ. Γουέλς. Ο Μάρλον Μπράντο συγκρούστηκε με τον αρχικό σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Στάνλεϊ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Τζον Φρανκενχάιμερ, κι έτσι προέκυψε αυτή η… μεταλλαγμένη διασκευή.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου