Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

«Συνεργάτης» της Χρυσής Αυγής ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Φέρεται να έπαιζε το ρόλο του «πασαδόρου» του κόμματος

Μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης ανακρινόταν εν ενεργεία αστυνομικός διευθυντής της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος φέρεται να έπαιζε το ρόλο του «πασαδόρου» της Χρυσής Αυγής.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η Αστυνομία αναζητά την άκρη του νήματος μέσα στους κόλπους της Αστυνομίας και του Στρατού για να ανακαλύψει το οπλοστάσιο της οργάνωσης.

Ο συγκεκριμένος άνδρας φερόταν να παραπέμπει κατοίκους στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και έφερνε επίδοξους ψηφοφόρους στο κόμμα σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας τα τελευταία χρόνια.

Ο εν λόγω αξιωματικός, που μέχρι και τη Δευτέρα υπηρετούσε σε νευραλγικό πόστο στην Ασφάλεια, με επιχειρησιακό τομέα ευθύνης την Αθήνα, μέχρι και πριν από έναν χρόνο ήταν διοικητής στο Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συλλαμβάνονται -σε καθημερινή πλέον βάση- αστυνομικοί, φίλα προσκείμενοι σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως ο 55χρονος ανθυπαστυνόμος, με σπίτι που θύμιζε οπλοστάσιο και φερόταν να εκτελεί άτυπα ρόλο γραμματέα της οργάνωσης στη Ραφήνα.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνήθηκε και το σπίτι 25χρονου αστυφύλακα, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν φρουρός ασφαλείας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα.

Κατά την έρευνα βρέθηκε να κατέχει 35 σφαίρες. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ τέθηκε σε διαθεσιμότητα, όπως άλλωστε και ο 55χρονος.

Ακόμη, ερευνάται σοβαρά η περίπτωση μέλη του νεοναζιστικού κόμματος να εκπαιδεύτηκαν στη σκοποβολή σ' ένα από τα σκοπευτήρια της ίδιας της Αστυνομίας.

(newsbeast)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου