Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

10 γραφικά χωριά δίπλα σε ποταμούς και λίμνες

Hallstatt, Αυστρία 
Διάσημο για τη παραγωγή αλατιού, αλλά και για την σπάνια ομορφιά του. Ξεχωρίζει για τη θέση του σε μια στενή βραχώδη όχθη της ομώνυμης λίμνης. Ενώ τα τεράστια βουνά που έχει για background του προσφέρουν έντονη θεατρικότητα. Αν φτάσετε εδώ αναζητήστε την εμπειρία του να μείνετε σε ένα σπιτάκι μέρος τους οποίου είναι χτισμένο πάνω στη λίμνη. 


 
Aylesford, Βρετανία Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Medway στο Κεντ. Το κύριο χωριό αποτελείται από μόλις 60 σπιτάκια, διαθέτει μόλις δυο pubs και δυο εστιατόρια. Τις τελευταίες δεκαετίες γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη και ο πληθυσμός τους έχει φτάσει κοντά στους 5000 κατοίκους. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε ερωτευμένα ζευγάρια που το επιλέγουν για απομόνωση. 
 
Cesky Krumlov, Τσεχία Ένα από ομορφότερα μεσαιωνικά χωριά της νότιας Βοημίας της Τσεχίας. Δεν είναι απλώς χτισμένο δίπλα στο Μολδάβα, στην πραγματικότητα σχεδόν περιτριγυρίζεται από αυτόν. Διάσημο αξιοθέατο του είναι το κάστρο Κρούμλοβ, το οποίο χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα. Εκτός από τα επιβλητικά του τείχη, ξεχωρίζει για τους φροντισμένους κήπους, τις λιμνούλες και ένα μπαρόκ θέατρο.
 
La Roque Gageac, Γαλλία Στριμωγμένο μεταξύ του ποταμού Dordogne και μιας σειράς άγριων βράχων. Απαρτίζεται από μια συστάδα από χαριτωμένα σπιτάκια που καθρεφτίζονται στα γαλήνια νερά. 
 
 
 
Zengchong, Κίνα Κρυμμένο πίσω από απότομους γκρεμούς  της επαρχίας Guizhou και μακριά από κάθε σημάδι του σύγχρονου πολιτισμού, το χωριό Zengchong αποτελείται από μόλις 100 πέτρινα παραδοσιακά σπίτια πάνω σε ένα νησάκι σε σχήμα καρδιάς. 
 
 
Reil, Γερμανία Καθρεφτίζεται στα πράσινα νερά του Ρήνου, στις επαρχείες Bernkastel και Wittlich. Πρόκειτα για ένα από τα πιο όμορφα χωριουδάκια της Γερμανίας. Είναι γνωστό από το μεσαίωνα. Φημολογείται μάλιστα ότι ο δημιουργός του Καθεδρικούς της Κολωνίας, Gerhard von Rile, καταγόταν από το χωριό. Τα σπίτια από την μια πλευρά έχουν θέα τα ποταμόπλοια που περνούν συχνά και από την άλλη τους αμέτρητους, φημισμένους αμπελώνες της περιοχής. 
 
Borgo a Mozzano Το χωριό που είναι διάσημο για την γέφυρα του Διαβόλου. Ξεχωρίζει για τις άνισες καμάρες της. Μέσω αυτής οι κάτοικοι της κωμόπολης διασχίζουν τον ποταμό Σέρκιο, στη Βόρεια Τοσκάνη, στη περιοχή της Lucca. 
 
 
Dinant, Βέλγιο Μια από τις πιο όμορφες Βελγικές πόλεις. Χρωστά μέρος της γοητείας της στο ποταμό Meuse. Ορόσημο της είναι ο ιδιαίτερος Καθεδρικός της. Θεμελιώθηκε σε γοτθικό ρυθμό πάνω σε παλιά ερείπια ενός ρωμανικού αρχιτεκτονικού στυλ ναού που χρονολογούταν από το 1227. Στην νέα του εκδοχή απέκτησε δυο πύργους και ένα τρούλο κρεμμύδι. Στα εστιατόρια Dinant μη ξεχάσετε να δοκιμάστε τη διάσημη τοπική τάρτα quiche που φτιάχνεται με τυρί που οι ντόπιοι λένε "boulette de Romedenne", αλλά και τα σκληρά κουλουράκια couque με την έντονη γλυκιά γεύση. 
 
 
 
Burnsall, Αγγλία Ένα από τα πιο γραφικά χωριά της βρετανικής επαρχίας Wharfedale. Έχει χτιστεί σοφά εκεί που στρίβει ο ποταμός Wharfe. Γύρω του καταπράσινες πλαγιές, κοιλάδες, μικρές φάρμες και παραμυθένια σπιτάκια σαν αυτά που θα μπορούσαν να μένουν Χόμπιτ.
 
 
 
Cochem, Γερμανία Εδώ τη παράσταση κλέβει το επιβλητικό κάστρο που έχει χτιστεί στο λόφο πίσω από τον οικισμό. Χρονολογείται στα 1000μχ και οι φήμες θέλουν να έχει φιλοξενήσει κατά το παρελθόν πολλές μυστικές συναντήσεις σημαντικών ανδρών. Οι επισκέπτες του μπορούν να δουν από εκεί ψηλά, το ποταμό Moselle να κάνει σχηματισμούς μέσα στην κοιλάδα και φυσικά το πανέμορφο Cochem. 
 

(arttravel)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου