Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα

PUSH, ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΧΑΡΙΣΜΑ

(Βαθμολογία Armageddon: 1.5/5)

STAR 22.00
Περιπέτεια, 2009 (Έγχρ.), 121'

PUSH. Αμερικανική ταινία του Πολ ΜακΓκίγκαν, με τους Κρις Έβανς, Ντακότα Φάνινγκ, Καμίλα Μπελ.

Οι χαρισματικοί άνθρωποι έχουν κι αυτοί τα βάσανά τους. Να, ο Νικ και η Κέισι, για παράδειγμα, ένας άντρας και μια 13χρονη με τηλεκινητικές κι ενορατικές ικανότητες, οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από μια πανίσχυρη παρακυβερνητική οργάνωση. Ακριβώς τι ζητάει η τελευταία, βέβαια, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς, μάλλον όμως κάτι που έχει να κάνει με μια βαλίτσα, έναν ορό και μια γυναίκα που έχει ανοσία.



Ανοσία στις πρωτότυπες ιδέες και στην καλογραμμένη πλοκή έχει και το σενάριο αυτής της αρτζιμπούρτζι περιπέτειας φαντασίας, στην οποία χάνει η μάνα το παιδί και ο σκηνοθέτης του «Στοιχήματος του Σλέβιν» τ’ αβγά και τα πασχάλια. Ατελείωτα κυνηγητά, το Χονγκ Κονγκ λίμπα, εικόνες από ένα μέλλον που μπορεί όμως… και ν’ αλλάξει, η Ντακότα Φάνινγκ με μίνι και ο Ντζιμόν Χούνσου μουτρωμένος. Γεμάτος ο τόπος movers, watchers, pushers, αλλά πουθενά ένας screenwriter της προκοπής.


BLACK DEATH

STAR 00.30
Τρόμου, 2010 (Έγχρ.), 102'

Αγγλο-γερμανική ταινία του Κρίστοφερ Σμιθ, με τους Σον Μπιν, Έντι Ρεντμέιν, Τζον Λιντς.

Ενώ η Αγγλία, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, αποδεκατίζεται από την πανούκλα τον 14ο αιώνα, μια ομάδα ιπποτών με οδηγό έναν καλόγερο κατευθύνεται προς ένα απομονωμένο χωριό το οποίο δεν έχει χτυπηθεί από την επιδημία, ενώ φημολογείται ότι εκεί μια ιέρεια πραγματοποιεί αναστάσεις νεκρών.

Μάχες σώμα-με-σώμα που θα ικανοποιήσουν τους φίλους του «Game of Thrones» και του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», αλλά και αντιπαράθεση του χριστιανικού και του παγανιστικού στοιχείου που αναδεικνύει τον προβληματισμό για τα δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα στο Καλό και το Κακό.


ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ: ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

MEGA 01.00
Περιπέτεια, 2007 (Έγχρ.), 88'

WALKING TALL: THE PAYBACK. Αμερικανική ταινία του Τριπ Ριντ, με τους Κέβιν Σόρμπο, Μπέντλι Μίτσαμ, Γκέιλ Κρονάουερ.

Δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να γίνει ένα σίκουελ της ταινίας με τον The Rock – η οποία με τη σειρά της ήταν ριμέικ της cult classic ημιαυτοβιογραφικής ταινίας του 1973. Αποφασισμένος εδώ να πάρει εκδίκηση για τον ύποπτο θάνατο του σερίφη πατέρα του είναι ο Κέβιν Σόρμπο, ο οποίος επιβάλλει παράλληλα την τάξη στην πατρίδα του, μια άλλοτε ήσυχη κωμόπολη που μαστίζεται από το έγκλημα.

Οι οπαδοί της αυτοδικίας μπορούν να απολαύσουν την υλοποίηση των ιδεών τους από τον πρώην «Ηρακλή».


Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

STAR 02.45
Περιπέτεια φαντασίας, 2006 (Έγχρ.), 176'

SON OF THE DRAGON. Αμερικανική τηλεταινία του Ντέιβιντ Γου, με τους Ντέιβιντ Κάρανταϊν, Ρούπερτ Γκρέιβς, Τζον Ρίαρντον.

Ένας νεαρός κλέφτης μεταμφιέζεται σε πρίγκιπα για να βάλει χέρι στα κοσμήματα της κινεζικής βασιλικής οικογένειας.

Λίγο απ’ όλα: και «Κλέφτης της Βαγδάτης», και «Ρομπέν των Δασών», και χορογραφημένες σκηνές πολεμικών τεχνών, χωρίς όμως το σύνολο να δένει σωστά.


ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

ANT1 03.45
Δραματική, 2007 (Έγχρ.), 122'

THE KITE RUNNER. Αμερικανική ταινία του Μαρκ Φόρστερ, με τους Χαλίντ Αμπντάλα, Χομαϊγιούν Ερσαντί, Σαούν Τούμπι.

Βασισμένος σ’ ένα διεθνές μπεστ σέλερ του Αφγανού συγγραφέα Καλέντ Χοσεϊνί, ο σεναριο-σκηνοθετικός συνδυασμός του υπαρξιακού θρίλερ «Stay» επιστρέφει, αυτήν τη φορά μ’ ένα εξωτικό, κοινωνικό δράμα. Διά χειρός Ντέιβιντ Μπένιοφ, ο Μαρκ Φόρστερ μας μεταφέρει στη γραφική Καμπούλ του ’70, στον ουρανό της οποίας δύο φίλοι πετάνε τους χαρταετούς τους. Η ζήλια κι ο ανταγωνισμός θα τους χωρίσουν και η σοβιετική εισβολή θα στείλει τον έναν στην Αμερική – από όπου θα γυρίσει πίσω, έπειτα από πολλά χρόνια, ζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία για εξιλέωση.

Η ταινία θα του την προσφέρει έτοιμη και δακρύβρεχτη, βουτηγμένη εξαρχής στην πολιτικώς ορθή φιλανθρωπία της συγχώρεσης, του αλτρουισμού και της συμπόνιας που φωλιάζει στις καρδιές όλων. Ακόμα και των πολιτισμικά και θρησκευτικά «αντίπαλων» Αφγανών. Εύκολος λυρισμός και άφθονη συναισθηματική φλυαρία, σ’ ένα οσκαρικών προδιαγραφών μελόδραμα που βούλιαξε –ακόμα και για τα ακαδημαϊκά γούστα– στην εξωτική νοσταλγία, αποσπώντας υποψηφιότητα μόνο για τη μουσική του Αλμπέρτο Ιγκλέσιας.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου