Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα

VALENTINE’S DAY

STAR 22.00
Κομεντί, 2010 (Έγχρ.), 125'

Αμερικανική ταινία του Γκάρι Μάρσαλ, με τους Άστον Κάτσερ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζέσικα Μπίελ.

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το Λος Άντζελες ερωτεύεται, γιορτάζει, χωρίζει και φιλιώνει ξανά. Δεν θυμάμαι ούτε μία σπονδυλωτή ταινία (δεν μιλάμε φυσικά για τη «Μισαλλοδοξία»!) η οποία να μην είναι στην καλύτερη περίπτωση άνιση. Κι αυτό όχι μόνον επειδή ένα κι ένα δεν κάνουν ένα, αλλά γιατί ο σύντομος χρόνος που η κάθε ιστορία-βινιέτα διαθέτει την αναγκάζει σχεδόν υποχρεωτικά να καταφεύγει σε σχηματικούς χαρακτήρες και ανεκδοτολογικό ύφος. Το «Valentine’s Day» –μια κινηματογραφική ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κατά την οποία το Λος Άντζελες ερωτεύεται, γιορτάζει, χωρίζει και φιλιώνει ξανά– προσπαθεί να προλάβει το… κακό εφευρίσκοντας προσχήματα για να ενώσει, εν είδει «Στιγμιοτύπων», τα παράταιρα κομμάτια του.


Το ότι δεν τα καταφέρνει αποτελεί πταίσμα, καθώς το ροζ μπονμπόν ύφος που διατρέχει κάθε στροφή σ’ αυτό το ερωτικό γαϊτανάκι δεν διαθέτει ούτε δευτερόλεπτο πρωτοτυπίας ή γραμμάριο πραγματικής συγκίνησης. Από το σκηνοθέτη του «Pretty Woman», μια all star cast ρομαντική κομεντί αντάξια όλων των προκάτ συμπεριφορών και pret-a-porter αισθημάτων που συνοδεύουν την κιτσάτη αυτή «γιορτή του έρωτα».


ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ 

MEGA 01.00
Αστυνομική, 1999 (Έγχρ.), 90'

WITCH HUNT. Αμερικανική τηλεταινία του Σκοτ Χάρτφορντ Ντέιβις με τους Ζακλίν Μπισέ, Κάμερον Ντάντο, Νίκι Ριστέσκι.

Όταν ένα κοριτσάκι εξαφανίζεται, οι υποψίες της αστυνομίας στρέφονται στον πατέρα της και στην υπερπροστατευτική γιαγιά της η οποία ασχολείται με τη μαγεία.

Κακέκτυπο του «Μωρού της Ρόζμαρι», που βασίζεται σε πραγματική ιστορία.


PALAIS ROYAL!

STAR 02.30
Κωμωδία, 2005 (Έγχρ.), 110'

Γαλλική ταινία της Βαλερί Λεμερσιέ, με την ίδια και τους Κατρίν Ντενέβ, Λαμπέρ Γουίλσον.

Η απαίδευτη στο βασιλικό πρωτόκολλο και συνήθειες σύζυγος ενός πρίγκιπα πρέπει να μεταμορφωθεί σε βασίλισσα όταν ο σύζυγός της προορίζεται για διάδοχος του θρόνου.

Μια χαριτωμένη σάτιρα της γαλαζοαίματης ματαιοδοξίας με επίκεντρο την ατσαλοσύνη της υπό εκπαίδευσης βασίλισσας.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου