Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV

Η ΠΛΕΚΤΑΝΗ

(Βαθμολογία Armageddon: 2.5/5)

STAR 22.00
Περιπέτεια, 2008 (Έγχρ.), 128'

BODY OF LIES. Αμερικανική ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ, με τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Ράσελ Κρόου, Μαρκ Στρονγκ.

Μάχιμος πράκτορας της CIA στη Μέση Ανατολή προσπαθεί να εντοπίσει τον επικίνδυνο αρχηγό μιας τρομοκρατικής οργάνωσης.


Η δαιδαλώδης πλοκή του κατασκοπικού μυθιστορήματος του Ντέιβιντ Ιγκνάσιους δίνει στον Ρίντλεϊ Σκοτ την ευκαιρία να τοποθετήσει τους ήρωές του στο κέντρο ενός λαβυρίνθου, ενώ οι μακροσκελείς διάλογοι και η διαρκής ανταλλαγή πληροφοριών επιτείνουν την αβεβαιότητα γύρω από τις πραγματικές προθέσεις και τα κίνητρα κάθε εμπλεκομένου, προσδίδοντας στην «Πλεκτάνη» ρεαλισμό, αλλά κυρίως σασπένς, το οποίο δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν επαρκώς οι παραδόξως λιγοστές σκηνές δράσης του φιλμ. Ο περίτεχνος λαβύρινθος οδηγεί τελικά στις ίδιες μπανάλ διαπιστώσεις του τύπου «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», το σωτήριο μότο είναι «trust no one» κι ο καλός Αμερικανός όλο και κάποιον τρόπο θα βρει να τη βγάλει καθαρή. Τα ’λεγε ο Μόλντερ, αλλά ποιος τον άκουγε...


ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

STAR 02.30
Κοινωνική, 1999 (Έγχρ.), 118'

LIBERTY HEIGHTS. Αμερικανική ταινία του Μπάρι Λέβινσον με τους Έιντριεν Μπρόντι, Τζο Μαντένια, Μπεν Φόστερ.

Στη Βαλτιμόρη του 1954, περίοδο κοινωνικών ανακατατάξεων και έκρηξης του rock ’n’ roll, δύο Εβραιόπουλα που φοιτούν στο κολέγιο, αναζητούν την ταυτότητά τους.

Τέταρτη ταινία του Μπάρι Λέβινσον τοποθετημένη στη γενέτειρά του Βαλτιμόρη. Περιέχει αρκετά βιογραφικά στοιχεία μέσα από την σκιαγράφηση μιας εποχής όπου η αμερικανική κοινωνία, όπως και οι ήρωες της ταινίας, είναι σε αναζήτηση μιας νέας ταυτότητας.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου