Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Telegraph: Η Ελλάδα αρχίζει πλέον να μοιάζει με τη Βαϊμάρη

«Η οικονομική κρίση έχει εξελιχθεί σε κρίση της δημοκρατίας» γράφει η βρετανική εφημερίδα αναφορικά με τις τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας


Με τις νέες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά τις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής το Σαββατοκύριακο «καταπιάνεται» σήμερα η Telegraph, συγκρίνοντας την κατάσταση στη χώρα μας με αυτήν της δημοκρατίας της Βαϊμάρης στη Γερμανία πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

«Η οικονομική δυσχέρεια οδήγησε στην άνοδο της Χρυσής Αυγής και προκάλεσε μια κρίση της δημοκρατίας» τονίζει η βρετανική εφημερίδα, η οποία γράφει στη συνέχεια για την οργάνωση:

«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα φασιστικό κόμμα, στη δομή του, την ιδεολογία του και τη συμπεριφορά του. Είναι αντι - δημοκρατική, ευνοώντας ένα αυταρχικό κράτος με επικεφαλής τον ισχυρό άνδρα...
Όπως όλα τα “σωστά” φασιστικά κόμματα, απεχθάνεται τις ελεύθερες αγορές και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με την Telegraph , η Χρυσή Αυγή συνεργάζεται με την αστυνομία, όπως ακριβώς γινόταν και με τους Ναζί στη Γερμανία του 1930. Αν και οι ίδιοι αρνούνται τη σύγκριση, όλα όσα κάνουν, μοιάζουν πολύ με τους νεοναζί, υπογραμμίζεται.

«Η οικονομική κρίση έχει εξελιχθεί σε κρίση της δημοκρατίας» καταλήγει η βρετανική εφημερίδα. \

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου