Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

«Η γενιά μας χαζολογούσε στο lifestyle και τα παιδιά μπέρδευαν τον Γλέζο με τον Γκλέτσο»

Επιφυλάξεις ως προς το αν είναι πραγματικά ομόθυμη η καταδίκη της Χρυσής Αυγής και αν όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν τον ίδιο στόχο άφησε τη Δευτέρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, η οποία μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 άφησε σαφείς αιχμές για τη θεωρία του «συνταγματικού τόξου» που επικαλείται ο «συνταγματολόγος» Βαγγέλης Βενιζέλος, για τη «θεωρία των δύο άκρων» που υιοθετεί ο Αντ. Σαμαράς, αλλά και για τις ευθύνες της γενιάς μας που «χαζογελούσε μπροστά στα lifestyle ρεπορτάζ με τα παιδιά που μπέρδευαν τον Απόστολο Γκλέτσο με τον Μανόλη Γλέζο».


«Κάποιες γυναίκες έχουν μαυροφορεθεί από την προηγούμενη εβδομάδα» σχολίασε αρχικά στη ραδιοφωνική της συνέντευξη στον ΒΗΜΑ FM 99,5 η Ρένα Δούρου η οποία είχε υπάρξει και θύμα της χρυσαυγίτικης βίας στην περιβόητη εκπομπή με το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλη. Και η βουλυτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Για να αποδομηθεί το ρίζωμα του νεοναζισμού στη χώρα, χρειάζεται χρόνος. Δεν είναι κάτι που έγινε από τη μία στιγμή στην άλλη. Τα τελευταία τρία χρόνια, πρέπει να θυμηθείτε πως όσοι κάναμε λόγο για την επικινδυνότητα αυτού του φαινομένου, μας μέμφονταν για υπερβολικούς. Είναι πολυπαραγοντικό το ζήτημα. Μπορεί οι παππούδες Ελλήνων να πήραν μέρος στον αγώνα κατά του Γ' Ράιχ και τώρα κάποιοι να υψώνουν το χέρι ναζιστικά. Και δεν είναι μόνον από τους τρισάθλιους οικονομικούς δείκτες που έχει γίνει αυτό και εξαθλιώνουν τη ζωή μας, αλλά και από την απουσία μεταναστευτικής πολιτικής, καθώς και τα ολυμπιακά έργα στήθηκαν με πολύ αίμα μεταναστών που δεν είχαν χαρτιά και δεν υπήρξε αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Και τέλος, από την έλλειψη παιδείας. Και η δική μας γενιά και των γονιών μας χαζογελούσε μπροστά στα λάιφσταϊλ ρεπορτάζ με τα παιδιά που μπέρδευαν τα λόγια της 28ης Οκτωβρίου και τον Απόστολο Γκλέτσο με τον Μανόλη Γλέζο» είπε χαρακτηριστικά.

Και έπειτα αναρωτήθηκε: «Το έχουμε καταλάβει, όμως, όλοι; Διότι και ο συνταγματολόγος κ. Βενιζέλος, που το μόνο που μπορούμε να του πιστώσουμε τον τελευταίο καιρό είναι η θεωρία του συνταγματικού τόξου, και από την άλλη πλευρά ο κ. Σαμαράς με τη θεωρία των δύο άκρων, δεν το έχουν αντιληφθεί. Αυτή τη θεωρία, δεν την έχουμε αντιληφθεί την επόμενη της δολοφονίας Φύσσα. Πήγε στην Ουάσινγκτον και σπατάλησε χρόνο με τους επιχειρηματίες και τους δημοσιογράφους για να τους εξηγήσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι το αντίστοιχο της Χρυσής Αυγήςκαι σχεδόν τρομοκρατική οργάνωση. Και δεν μπορώ να αθωώσω έναν συνταγματολόγο, όπως ο κ. Βενιζέλος, με τη θεωρία του συνταγματικού τόξου. Ποιος χωράει εκεί μέσα; Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. που κουρελιάζουν τρις κάθε μέρα το Σύνταγμα; Χρόνο στα τηλεπαράθυρα ψάχνουν, όπως ο κ. Λαζαρίδης που δεν είχε εμφανιστεί…Και ο κ. Δένδιας; Πού βρήκε τόσους φακέλους (για τη Χ.Α.); Δεν υπήρχαν αυτά τα πράγματα; Τόσες καταγγελίες έγιναν και από δημοσιογράφους…»

Η Ρένα Δούρου μάλιστα, προέβλεψε ότι η Χρυσή Αυγή θα λειτουργήσει για να επαναδιατυπωθεί ένα εκβιαστικό πολιτικό δίλημμα παρόμοιο με αυτό του «ευρώ ή ΣΥΡΙΖΑ;».

«Εγώ, λοιπόν, δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους ότι δεν θα αντιμετωπίσουν τον ναζιστικό κίνδυνο με τρόπο για να επαναδιατυπώσουν ένα ψευδές και εκβιαστικό πολιτικό δίλημμα: όχι το ευρώ ή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το Μνημόνιο και Σαμαράς ή Χρυσή Αυγή» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

(tanea)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου