Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Πρώην Χρυσαυγίτης: «Κασιδιάρης και Παναγιώταρος υπεύθυνοι των εφόδων - Ενημέρωναν τον Μιχαλολιάκο»

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με την οργάνωση και τη δράση της Χρυσής Αυγής, καθώς νέες μαρτυρίες πρώην μέλους του ισχυρού πυρήνα της οργάνωσης, που είδαν το φως της δημοσιότητας στο Έθνος της Κυριακής, φέρνουν στην επιφάνεια μια σειρά από στοιχεία για πρόσωπα, πράγματα και την λειτουργία του κόμματος, ενώ ειδική αναφορά γίνεται και στον Κασιδιάρη.


Ο τελευταίος χαρακτηρίζεται από τον μάρτυρα ως άνθρωπος «ευφυής αλλά σκληρός, αγέλαστος και απόμακρος... Αυτός ήταν που έκανε μόδα την Χρυσή Αυγή».

«Κασιδιάρης και Παναγιώταρος ήταν οι υπεύθυνοι που έκαναν δράσεις... Το τάγμα εφόδου της Νίκαιας είναι ο πιο σκληρός πυρήνας. Είναι αυτοί που έχετε δεί στις Θερμοπύλες δίπλα στο Κασιδιάρη, παντού. Απλά πιο παλιά δεν υπήρχαν γραφεία. Ήταν τα κεντρικά στην Αθήνα και στον Πειραιά», συμπληρώνει.

Αναρωτιέται στην συνέχεια ο δημοσιογράφος αν οι βουλευτές (Κασιδιάρης και Παναγιώταρος) ενημέρωναν τον Μιχαλολιάκο και του έλεγαν «το βράδυ θα πάμε να δείρουμε αλλοδαπούς» και τους απαντούσε «πηγαίνετε».

«Ναι» απαντά αποστομωτικά το πρώην μέλος, «είχαν ομάδες ανδρών που έβγαιναν αργά το βράδυ μόνο γι' αυτόν τον λόγο», προσθέτει μάλιστα μια συγκλονιστική αποκάλυψη, η οποία για πρώτη φορά βγαίνει στο φως της δημοσιότητας από το δημοσίευμα του Έθνους, ότι δηλαδή, έχει υπάρξει άλλη μια επίθεση που δεν έχει καταγραφεί. «Πρίν δύο χρόνια στο Μπουρνάζι που είχαμε πάει να μοιράσουμε εφημερίδες. Όταν τελειώσαμε και πηγαίναμε να φύγουμε, μας την έπεσαν αναρχικοί με σιδερολοστούς και έκαναν ντου οι δικοί μας και μαχαιρώθηκε ένας αναρχικός, δεν θυμάμαι το όνομά του, που όμως έζησε. Δεν είχε πεθάνει. Για 48 ώρες ήμασταν στα σπίτια μας».

Για τον Κασσιδιάρη τα λόγια είναι ιδιαίτερα κολακευτικά. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί πιστεύει ότι η επίθεση έγινε αυτή την χρονική στιγμή, ο μάρτυρας αναφέρει. «Δεν μπορώ να ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι η Χρυσή Αυγή έχει φτάσει στο ποσοστό του 15% και ο Κασιδιάρης είναι έτοιμος να βγεί δήμαρχος. Αυτό που έγινε διασύρει όλο το κίνημα και όλους όσοι είμαστε μέσα. Ο Κασιδιάρης που τον ξέρω κάμποσα χρόνια από όταν ήταν πιο μικρός είναι ευφυής, μορφωμένος και έξυπνος και είναι αυτός που κράτησε την Χρυσή Αυγή». Προσθέτει μάλιστα, ότι «αυτός την έκανε μόδα». «Γιατί ήταν ο μόνος που μπορούσε να βγεί να μιλήσει. Ο Καιάδας που να βγει να μιλήσει ή ο Ηλιόπουλος, ο Μίχος, ο Μπαρμπαρούσης. Δεν είναι μορφωμένοι άνθρωποι αυτοί. Ο Παππάς μπορεί.

Οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν είναι ο Κασιδιάρης και ο Παππάς» κλείνει. Σε ερώτηση ποιος στρατολογούσε τον Κασιδιάρη, το πρώην στέλεχος, που έχει υπάρξει και δίπλα στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, αναφέρει «Ο Μιχαλολιάκος στρατολόγησε τον Κασιδιάρη. Το 2008 ήρθε στην Χρυσή Αυγή. Ο Παναγιώταρος ήταν από πιο παλιά. Ο Κασιδιάρης είναι ψυχρός άνθρωπος, αγέλαστος και απόμακρος. Είναι αδίστακτος ο Ηλίας. Ο Παναγιώταρος έχει άλλο στυλ». Ξεκαθαρίζει τέλος ότι ο Κασιδιάρης που προορίζεται για δήμαρχος έχει σταματήσει να πηγαίνει σε «εξορμήσεις».

Ερωτάται τέλος από τον δημοσιογράφο εαν θεωρεί ότι ο Κασιδιάρης θα στηρίξει μέχρι τέλους τον Μιχαλολιάκο. Απαντά τότε αφοπλιστικά το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής «Δεν ξέρω γιατί ο Κασιδιάρης είναι έξυπνος και πιστεύω ότι είναι ανώτερος από τον Μιχαλολιάκο. Δηλαδή πιστεύω ότι δεν θα είχε πάρει τέτοια απόφαση. Είναι βίαιος, έχει ξεσπάσματα, αλλά νομίζω ότι αν ήταν ο Ηλίας αρχηγός δεν θα έπαιρνε απόφαση να γίνει τώρα φόνος».

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου