Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Die Zeit: Ο Βενιζέλος πρότεινε στον Άσμουσεν να "μαγειρέψουν" τα νούμερα για το δημοσιονομικό κενό!

Την αποκάλυψη ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρότεινε στο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιέργκ Άσμουσεν να αλλάξουν τα νούμερα που αφορούν τους υπολογισμούς για το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας για τη διετία 2015-2016, κάνει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδας Die Zeit που κυκλοφόρησε χτες.
Σύμφωνα με την Jana Simon, δημοσιογράφο του Zeit Magazin που συνόδευσε τον Asmussen κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Γερμανός τραπεζίτης εξεπλάγη.
"Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Asmussen συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Συζήτησαν το επικείμενο δημοσιονομικό κενό. Μετά τη συνάντηση, ο Asmussen σχεδόν εξαφανίστηκε από το γραφείο. Έχει μείνει κατάπληκτος. Ο αντιπρόεδρος του ζήτησε εάν τα στοιχεία μπορούσαν να αλλάξουν ώστε το κενό να φανεί μικρότερο ή ακόμη και να εξαφανιστεί. Αναδιοργάνωση στοιχείων. Για τον Asmussen τα λόγια αυτά χαρακτηρίζουν την "παλιά Ελλάδα". Ένα απαρχαιωμένο και αναποτελεσματικό σύστημα το οποίο ουσιωδώς δεν κατανοεί" γράφει στο άρθρο της.
Διαψεύδει η πλευρά Βενιζέλου
Δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου σχετικά με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας “Die Zeit"
"Το δημοσίευμα της εφημερίδας Die Zeit που αναφέρεται – στο πλαίσιο πολυσέλιδου αφιερώματος στο πρόσωπο του κ. J. Asmussen - στο δήθεν περιεχόμενο της συνομιλίας μας, κατά την πρόσφατη (22.8.2013) συνάντησή μας, στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, είναι απολύτως ανακριβές.
Αναμένω την επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος από πλευράς του ιδίου του κ. Asmussen και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω".

Νωρίτερα  εκπρόσωπος του Ευ.Βενιζέλου διέψευσε ως "εντελώς αναληθές" το δημοσίευμα.
ΕΚΤ: Η περιγραφή δεν είναι σωστή
Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικώς με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ Γουίλιαμ Λέλιφελντ δήλωσε: "Η περιγραφή δεν είναι σωστή".
Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι ο κ. Βενιζέλος είχε ρωτήσει τον κ. Άσμουσεν "εάν θα μπορούσε κανείς να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε το χρηματοδοτικό κενό να φαίνεται μικρότερο ή να εξαφανιστεί τελείως".
(news247)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου