Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV


Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ Η ΧΙΠΙΣΣΑ

ALPHA 21.00
Κωμωδία, 1970 (Έγχρ.), 89'

Ελληνική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, με τους Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέα Μπάρκουλη, Γιώργο Μιχαλόπουλο.

Μια καθαρίστρια μεταμφιέζεται σε μεγαλοκυρία για να ξεγελάσει την οικογένεια του μνηστήρα της κόρης της, η οποία επίσης αγνοεί την οικονομική και κοινωνική της κατάσταση.

Κι άλλες υπερβολές από τη Βλαχοπούλου, σε μια ταινία που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον ντόρο για τους χίπιδες... χωρίς να έχει καμία σχέση το σενάριο μ’ αυτούς.



ΟΙ ΣΠΕΣΙΑΛΙΣΤΕΣ

STAR 22.00
Περιπέτεια, 1994 (Έγχρ.), 110'

THE SPECIALIST. Αμερικανική ταινία του Λούις Λιόζα, με τους Σιλβέστερ Σταλόνε, Σάρον Στόουν, Τζέιμς Γουντς.

Πρώην πράκτορας ειδικευμένος στα εκρηκτικά πείθεται από μια μοιραία γυναίκα να εξοντώσει τρεις μαφιόζους.

Ως συνήθως μονολιθικός ο Σταλόνε, ως συνήθως λίγο γυμνή η Στόουν (και ο πισινός του Σλάι), αλλά με λίγες θεαματικές σκηνές εκρήξεων σπεσιαλιτέ δεν φτιάχνεται.


ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ

(Βαθμολογία Armageddon: 3.5/5 - Πρόταση Ημέρας)

MEGA 23.40
Δραματική, 2008 (Έγχρ.). 123'

THE READER. Αμερικανική ταινία του Στίβεν Ντάλντρι, με τους Κέιτ Γουίνσλετ, Ρέιφ Φάινς, Ντέιβιντ Κρος.

Στη μεταπολεμική Γερμανία, ένας φοιτητής της Νομικής αναγνωρίζει ως κατηγορούμενη για εγκλήματα πολέμου την πρώην ερωμένη του.

Το μυθιστόρημα του Μπέρναρντ Σλικ «Διαβάζοντας στη Χάνα» αποτελεί πρώτης τάξεως υλικό, το οποίο ο σεναριογράφος του Ντέιβιντ Χέαρ («Μοιραίο Πάθος», «Οι Ώρες») φροντίζει ν’ αξιοποιήσει στο έπακρο. Πάνω στη λιγομίλητη, εσωτερικά βασανισμένη φιγούρα της Χάνα, η Κέιτ Γουίνσλετ κεντάει το ρόλο της ψιλοβελονιά (γι’ αυτό και το Όσκαρ και η Χρυσή Σφαίρα), προσδίδοντας βάθος, και άρα συμπόνια και ανθρωπιά, σ’ έναν αντιφατικό χαρακτήρα-γρίφο. Το δράμα μιας μοναχικής γυναίκας, το οποίο κρύβει επώδυνα ερωτήματα πάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά, τα οποία γεννούν με τη σειρά τους μια εύστοχη μεταφορά για την ιστορική τραγωδία μιας ολόκληρης χώρας, γίνεται μέσα από το κοφτερό βλέμμα και την αγέρωχη αυταπάρνησή της μια σπαραχτική ηθική περιπέτεια.


DOMINO

ΝΕΤ 24.00
Περιπέτεια, 2005 (Έγχρ.), 127'

Αγγλο-αμερικανική ταινία του Τόνι Σκοτ, με τους Κίρα Νάιτλι, Μίκι Ρουρκ, Έντγκαρ Ραμίρεζ.

Η περίπτωση της Ντόμινο Χάρβεϊ, η οποία τον Ιούνιο του 2005, δηλαδή μετά το πέρας της ταινίας, βρέθηκε νεκρή στη μπανιέρα της (ξεμπέρδεμα λογαριασμών, υπερβολική χρήση ναρκωτικών;), παρουσιάζει μεγάλο κινηματογραφικό ενδιαφέρον. Αρκεί να βλέπαμε μια ταινία που να εξηγούσε γιατί ένα λεπτεπίλεπτο, καλοαναθρεμμένο κορίτσι του Μπέβερλι Χιλς και κόρη διάσημου Βρετανού ηθοποιού, έγινε κυνηγός επικηρυγμένων (υπόδικοι φυγάδες που δεν παρουσιάζονται στη δίκη τους).

Αντ’ αυτού ο Τόνι Σκοτ μας εμπλέκει σε μια μπερδεμένη ιστορία ληστείας, βγαλμένη από το σενάριο της όποιας b movie, αφού πρώτα μας έχει βγάλει τα μάτια με την εφετζίδικη, βιντεοκλιπάδικη και άκρως κουραστική αισθητική του.


Ο ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ

STAR 02.15
Περιπέτεια, 1998 (Έγχρ.), 95'

MOST WANTED. Αμερικανική ταινία του Ντέιβιντ Χόγκαν, με τους Κίναν Άιβορι Γουέιανς, Γιον Βόιτ, Πολ Σορβίνο.

Ένας πρώην πεζοναύτης, καταδικασμένος άδικα σε θάνατο, δέχεται να δολοφονήσει έναν βιομήχανο για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών.

Στο σεναριακά ξεζουμισμένο μοτίβο της παγίδευσης, αυτή η καλογυρισμένη περιπέτεια προσφέρει διασκεδαστικό θέαμα.


FINAL FANTASY VII: ADVENT CHILDREN

MEGA 02.30
Κινούμενα σχέδια, 2005 (Έγχρ.), 101'

Ιαπωνική ταινία των Τετσούγια Νομούρα και Τακέσι Νοζούε.

Βρισκόμαστε στην εποχή που η ασθένεια Geostigma μαστίζει τον κόσμο (να υποθέσω ότι ο καρκίνος έχει αντιμετωπιστεί), και μια ομάδα κακών εκμεταλλεύεται την επιδημία για να κάνει πλύση εγκεφάλου σε μικρά παιδιά. Απέναντί τους όμως θα σταθεί ο γενναίος Κλάουντ.

Μοναδική προϋπόθεση για να σας ενδιαφέρει αυτή η ταινία είναι να σας λέει κάτι το «Final Fantasy», η σειρά βιντεοπαιχνιδιών και κόμικς που κατέχει διάφορα ρεκόρ. Αλλιώς, θα είναι σαν να έχετε ανοίξει την τηλεόρασή σας σε οποιαδήποτε παιδική ζώνη με γιαπωνέζικο animation.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου