Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Κύπρος: Η Ελλάδα θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κύματος προσφύγων από τη Συρία

«Η Ελλάδα είναι πρόθυμη αν και εφόσον κριθεί και παραστεί ανάγκη να συνδράμει με δικά της μέσα», ανέφερε ο κύπριος υπουργός Εσωτερικών


Ο Κύπριος υπουργός εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, δήλωσε σήμερα πως η Ελλάδα είναι πρόθυμη αν και εφόσον κριθεί και παραστεί ανάγκη να συνδράμει με δικά της μέσα βοηθώντας την Κύπρο ώστε να παράσχει διευκολύνσεις σε Ευρωπαίους υπηκόους και πολίτες τρίτων χωρών που θα καταφύγουν στη Κύπρο λόγω της κρίσης στην Συρία. Το θέμα του χειρισμού της υπόθεσης συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν στη Λευκωσία, ο κ. Χάσικος με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Ελληνικού Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Πάτροκλο Γεωργιάδη.

Ο κ. Χάσικος ανέφερε  ότι συζητήθηκε «το επικείμενο θέμα που αφορά κόσμο ουσιαστικά που καλείται η Κυπριακή Δημοκρατία να φιλοξενήσει ενόψει του ότι μετά βεβαιότητας θα γίνουν όλα αυτά που προγραμματίζει η Αμερικανική Κυβέρνηση να κάνει στην Συρία».

«Γι αυτό πρέπει», σημείωσε, «να είμαστε έτοιμοι. αυτό προϋποθέτει σε κάποιο βαθμό συνεργασία και με την Ελλάδα».

Στη συνέχει είπε πως «η Ελλάδα είναι πρόθυμη αν και εφόσον κριθεί και παραστεί ανάγκη να συνδράμει με δικά της μέσα εις το να εξυπηρετηθούν αυτοί οι άνθρωποι».

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου