Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Στον τελικό του Ευρωμπάσκετ η Λιθουανία

Το εισιτήριο για τον τελικό του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας εξασφάλισε σήμερα η Λιθουανία, μετά τη νίκη επί της Κροατίας με 77-62 στον πρώτο χρονικά ημιτελικό.


Ο αγώνας ήταν ντέρμπι μόνο στα πρώτα 20 λεπτά. διάστημα στο οποίο οι Κροάτες κατάφεραν να μείνουν στη διεκδίκηση της νίκης (40-37). Με τους Λινας Κλέιζα και Γιόνας Ματσιούλις να «βγάζουν φωτιές» στην επίθεση, η Λιθουανία έκανε «πάρτι» στο δεύτερο μέρος και έφτασε τη διαφορά ακόμη και 20 πόντους (69-49) στο 33΄.

Κάπου εκεί οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας χαλάρωσαν με αποτέλεσμα οι Κροάτες να μειώσουν σε 70-56, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι περισσότερο. Η Λιθουανία πήρε το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της Κυριακής, για πρώτη φορά μετά το 2003 (τότε είχε νικήσει στον τελικό της Σ τοκχόλμης την Ισπανία) και θα περιμένει το νικητή του αποψινού δεύτερου ημιτελικού, ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Γιόνας Ματσιούλις με 23 πόντους και 4/6 τρίποντα, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Λίνας Κλέιζα, που τελείωσε το ματς με 22.

(naftemporiki)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου