Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Τηλεφώνημα του Λαγού στον Μιχαλολιάκο μισή ώρα μετά το φόνο του Φύσσα

Τηλεφώνημα στο Νίκο Μιχαλολιάκο, φέρεται να έκανε ο Γιάννης Λαγός μέσα σε μισή ώρα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι δύο συλληφθέντες αστυνομικοί φέρονται να συνομίλησαν το βράδυ της δολοφονίας με τον αρχηγό της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη.


Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η ανθυπαστυνόμος που συνελήφθη φέρεται να παρέπεμπε στη ΧΑ τους καταστηματάρχες που έκαναν παράπονα στην αστυνομία σχετικά με μετανάστες.

Ο ανακριτής Σπύρος Γεωργουλές που χειρίζεται την υπόθεση εξέδωσε στις 2.30 το πρωί εντάλματα σύλληψης για τον φερόμενο ως υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτή Χρήστο Παππά, και τα υπόλοιπα 11 άτομα που καταζητούνται. Τα εντάλματα σύλληψης ήταν απαραίτητο να εκδοθούν, γιατί δεν έχουν συλληφθεί με βάση τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, σε περίπτωση που δεν οδηγηθεί ενώπιον των αρχών εντός 24 ωρών θα πρέπει να ζητηθεί η άρση ασυλίας του από την βουλή ώστε να εκδοθεί σε βάρος του από τους ανακριτές της υπόθεσης ένταλμα σύλληψής του.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και πήραν από τους δυο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις από τους συνολικά 20 συλληφθέντες. Οι υπόλοιποι θα απολογηθούν την Τετάρτη.

Ο εισαγγελέας άσκησε στον αρχηγό τους Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Λαγό και Μίχο και τους υπόλοιπους, ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία θα ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων. Μέχρι να απολογηθούν, όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

«Μας ενδιαφέρει και η ηθική αυτουργία» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα Γιώργος Μαραγκός.

(skai)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου