Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Όλες οι φωτογραφίες των στελεχών της Χρυσής Αυγής στη ΓΑΔΑ και την Ευελπίδων

Με ύφος αλαζονικό, κραυγές και συνθήματα αποχώρησαν από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο αρχηγός τους Νίκος Μιχαλολιάκος.


Ολοι μεταφέρθηκαν με χειροπέδες στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου παρέμειναν για αρκετές ώρες μέχρι να ζητήσουν και να πάρουν προθεσμία μέχρι την Τρίτη για να απολογηθούν.

Τόσο ο αρχηγός της οργάνωσης όσο και οι υπόλοιποι κραύγαζαν συνθήματα, ωστόσο, εμφανέστατα δεν μπορούσαν να κρύψουν την αμηχανία τους από τα όσα συνέβαιναν.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, κατά τη μεταφορά του, φώναζε με επιθετικό ύφος «Ζήτω η Χρυσή Αυγή» μη μπορώντας πάντως να κρύψει τη σύγχυσή του για τη σύλληψη και τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.


Παρούσες τόσο στη ΓΑΔΑ όσο και στην Ευελπίδων η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία, που δήλωσε περήφανη για τον πατέρα της, αλλά και η σύζυγός της, Ελένη Ζαρούλια.


Ο Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί να φώναζε έξαλλος «Δε μας φοβίζει τίποτα», ωστόσο, ήταν εμφανέστατα σκεπτικός κατά τη μεταφορά του στην Ευελπίδων, αλλά και όσο έμεινε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Σημειωτέον ότι μόλις μία ημέρα πριν τη σύλληψή του δήλωνε ειρωνικά έξω από τον Αρειο Πάγο «Ηρθαμε για να παραδοθούμε».


Το δικό του προκλητικό σόου έδωσε για ακόμη μια φορά ο Ηλίας Παναγιώταρος φωνάζοντας «το βράδυ έχει τρίτο Μνημόνιο», αλλά σίγουρα δεν ήταν ούτε λαλίστατος όπως άλλες φορές ούτε χρησιμοποιήσε μερικές από τις «ευγενικές» εκφράσεις που άρθρωνε παλαιότερα.


Φειδωλοί ήταν και οι βουλευτές Γιάννης Λαγός, ο οποίος φέρεται να έχει παίξει κεντρικό ρόλο στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και ο Νίκος Μίχος ο οποίος καταζητούνταν για αρκετές ώρες μέχρι να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στη ΓΑΔΑ και να παραδοθεί.


Την ίδια διαδρομή ακολούθησαν και οι γυναίκες που έχουν συλληθφεί και κατηγορούνται για συμμετοχή στην ακροδεξιά οργάνωση.


Ολη την ημέρα μεταφέρονταν στη ΓΑΔΑ και την Ευελπίδων κούτες με στοιχεία και ευρήματα από τις επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτια των συλληφθέντων.


(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου