Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Τι λέει το πόρισμα που «καίει» τη Χρυσή Αυγή;

Τους αποτελείωσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με το πόρισμα-σφυροκόπημα

Για την εμπλοκή τους σε «εγκληματική οργάνωση» κατηγορούνται μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα.


Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, αποδίδει στο 9σέλιδο πόρισμά του διευθυντικό ρόλο στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ αναφέρει ότι το 1987 είναι το έτος ίδρυσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος χαρακτηρίζεται διευθύνων της εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή αρχηγός και μάλιστα χρησιμοποιείται γερμανικός όρος για να αποδοθεί ο συγκεκριμένος ρόλος. Συγκεκριμένα αποκαλείται «Führerprinzip».

Ως υπαρχηγός της οργάνωσης Χρυσής Αυγής φέρεται ο βουλευτής της ΧΑ Χρήστος Παππάς.

Στο πόρισμά του για την «εγκληματική» πλέον οργάνωση της Χ.Α, ο αντεισαγγελέας περιγράφει αναλυτικά την ιεραρχία και τη δομή της, ενώ ζητά να ερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί και από ποιον και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Το αδίκημα αυτό διώκεται σε βαθμό κακουργήματος ενώ για να στοιχειοθετηθεί αναμένεται να ανοίξουν σύντομα και τραπεζικοί λογαριασμοί.

Σημειώνεται, ότι η μόνη κακουργηματική πράξη που αποδίδεται από τον αντεισαγγελέα σε βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι αυτή της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Ωστόσο, στο πόρισμα περιγράφεται μια σειρά από κακουργηματικές πράξεις, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, χωρίς όμως να αποδίδονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

 (parapolitika)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου