Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Στουρνάρας: Υπάρχει νομική βάση για νέο «κούρεμα» χρέους

Ανατροφοδοτεί τα σενάρια ο υπουργός Οικονομικών - Πρώιμη η κουβέντα για μείωση του ΦΠΑ και σε άλλους κλάδους πλην της εστίασης - Καταφέραμε και συγκρατήσαμε το χρέος παρά τον υπέρογκο δανεισμό τόνισε ο πρωθυπουργός


Στην ανατροφότηση των σεναρίων για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους προχώρησε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όταν ερωτηθείς για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού πάνω στο θέμα, απάντησε πως «υπάρχει νομική βάση στο Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου. Πάνω εκεί θα στηριχθούμε».

Σε ό,τι αφορά το θέμα του πετρελαίου, ο κ. Στουρνάρας είπε πως «θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τα κριτήρια του επιδόματος, να τα κάνουμε περισσότερο ελκλυστικά και περισσότερο ευέλικτα».

Χαρακτήρισε, δε, πρώιμη τη συζητήση για ενδεχόμενο μείωσης συντελεστών ΦΠΑ και σε άλλους πέραν αυτού της εστίασης λέγοντας ότι είναι «πολύ νωρίς ακόμη γι' αυτό» συμπληρώνοντας: «ας δούμε πρώτα αν πετύχει η μείωση στην εστίαση».

Αναφερόμενος στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Οικονομικών εστίασε στη λέξη «εξωστρέφεια» σημειώνοντας ότι αυτή «σημαίνει εξάγουμε ή παράγουμε για να υποκαταστήσουμε τις εισαγωγές». «Όταν φτάσουμε εκεί θα είμαστε μια οικονομία με πολύ σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές» κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου