Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αποστάσεις Μητσοτάκη από Λαζαρίδη: "Δεν εξισώνω Χρυσή Αυγή με ΣΥΡΙΖΑ"

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Χρύσανθου Λαζαρίδη κρατά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «η Χρυσή Αυγή είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, που προσομοιάζει περισσότερο με εγκληματική συμμορία και δεν μπορεί να εξισωθεί με κανένα άλλο κόμμα».


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM ο κ. Μητσοτάκης διαχώρισε τη θέση του από τον κ. Λαζαρίδη ξεκαθαρίζοντας πως δεν συμφωνεί με την άποψή του για τη θεωρία των δύο άκρων. «Θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, που προσομοιάζει περισσότερο με εγκληματική συμμορία και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξισωθεί με κανένα άλλο κόμμα. Θέλω όμως να συμπληρώσω ότι η πολιτική βία μπορεί να εκπορεύεται από διάφορους πολιτικούς χώρους. Η δε καταδίκη της, πρέπει να είναι ομόθυμη, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις», πρόσθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε οι η Κουμουνδούρου στο παρελθόν είχε παράσχει κάλυψη σε δυνάμεις που κατέφευγαν στην πολιτική βία, ωστόσο, πρόσθεσε «έχει επέλθει μια πρόοδος με το χρόνο και μια διαδικασία ωρίμανσης, ειδικά από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτή η πορεία θα πρέπει να συνεχιστεί. Δεν εξισώνω σε καμία περίπτωση το ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή».

Τελευταία εκκρεμότητα για τη διαθεσιμότητα το υπουργείο Παιδείας

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφερόμενος στο φλέγον θέμα της διαθεσιμότητας ενόψει και της άφιξης της Τρόικα τόνισε ότι τελευταία εκκρεμότητα στη λίστα με το πρώτο κύμα των 12.500 διαθεσίμων είναι αυτοί που θα προέλθουν από το υπουργείο Παιδείας, μια εκκρεμότητα που θα έχει λυθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

«Με εξαίρεση τις πρώτες οριζόντιες παρεμβάσεις που κάναμε τον Ιούνιο, γιατί βρεθήκαμε σε μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση, όλο το δεύτερο κύμα κινητικότητας προέκυψε μετά από εκθέσεις αξιολόγησης, που δείχνουν πού υπάρχουν πλεονάζουσες θέσεις. Άρα και η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε τώρα θα είναι η ίδια. Ακόμα υπάρχουν δομές που δεν έχουν αξιολογηθεί, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση», πρόσθεσε.

Από την ΕΡΤ, τους επιόρκους και αν χρειαστεί από τα αμυντικά συστήματα οι απολύσεις του 2013

Αναφερόμενος στο θέμα των απολύσεων ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε ότι «δεν αποκλείεται κάποιος που θα μπει στην κατηγορία των διαθεσίμων να απολυθεί», ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι οι απολύσεις του 2013 δεν θα προέλθουν από τους διαθέσιμους καθώς θα πρέπει να παρέλθει το υποχρεωτικό 8μηνο του νόμου. «Οι όποιες απολύσεις γίνουν μέσα στο 2013, θα συμπεριλάβουν τις απολύσεις που έχουν γίνει από την ΕΡΤ και τον αριθμό των πειθαρχικά ελεγχόμενων υπαλλήλων. Από εκεί και πέρα, αν προκύψουν υποχρεωτικές αποχωρήσεις από εξορθολογισμό επιχειρήσεων, όπως στα αμυντικά συστήματα, στην αμυντική βιομηχανία της χώρας, προφανώς και αυτές θα πρέπει να μετρήσουν στο συνολικό αριθμό», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκη.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου