Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV

ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

(Βαθμολογία Armageddon: 3/5 - Πρόταση Ημέρας)

STAR 22.00
Πολεμική, 2002 (Έγχρ.), 138'

WE WERE SOLDIERS. Αμερικανική ταινία του Ράνταλ Γουάλας, με τους Μελ Γκίμπσον, Μάντλιν Στόου, Γκρεγκ Κινίαρ.

Βασισμένη στα απομνημονεύματα του στρατηγού Χαλ Μουρ και του πολεμικού ρεπόρτερ Τζόζεφ Γκάλογουεϊ, καθώς και στις μαρτυρίες επιζησάντων από μια μάχη όπου για πρώτη φορά ο αμερικανικός στρατός αναμετρήθηκε και ηττήθηκε από τους Βιετκόγκ, η ταινία του Ράνταλ Γουάλας προσπαθεί να καταγράψει ρεαλιστικά το χρονικό των 100 ωρών που διήρκεσαν οι συμπλοκές.


Μόνο που το κάνει μέσα από την οπτική ενός αθεράπευτα μιλιταριστή και όχι ενός ανθρώπου που θέτει έστω και μια φορά το ερώτημα «Τι θέλαμε στο Βιετνάμ;». Στα θετικά πάντως είναι ότι εξισώνει Αμερικανούς και Βιετκόγκ, δείχνοντας και τις δυο πλευρές να μάχονται για τα ίδια πατριωτικά ιδανικά.


KOMA

STAR 02.45
Θρίλερ, 2004 (Έγχρ.), 88'

Ταινία παραγωγής Χονγκ Κονγκ του Τσι Λιούν Λόου, με τους , με τους Καρένα Λαμ, Λι Σιντζέ, Άντι Χούι.

Το πώς το παράνομο εμόριο οργάνων (όλη η ιστορία περιστρέφεται γύρω από ένα νεφρό) συνδυάζεται με μια περίεργη σχέση ανάμεσα σε δύο γυναίκες, αυτό μόνο μια ταινία ιαπωνικού τρόμου θα μπορούσε να το απαντήσει.

Αν και υπάρχουν μερικές σοκαριστικές σκηνές, η έμφαση δίνεται στον ψυχολογικό τρόμο, αλλά έτσι κι αλλιώς η ταινία είναι τόσο επιτηδευμένη και ανακατεμένη, ώστε αντί να μας υποβάλλει, πετυχαίνει το ακριβώς αντίθετο: ο αστικό μύθος ότι μπορεί μια μέρα να ξυπνήσουμε σε μια μπανιέρα γεμάτη πάγο και με το ένα μας νεφρό να λείπει, είναι σαχλαμάρα.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου