Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Eπιστροφή Μπατίστ στον Παναθηναϊκό!

Όταν στις 7 Δεκεμβρίου 2012, στο ημίχρονο του αγώνα Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ο Μάικ Μπατίστ υποσχόταν στους οπαδούς του Παναθηναϊκού με τρεμάμενη φωνή και δάκρυα στα μάτια ότι «αργά ή γρήγορα οι δρόμοι μας θα διασταυρωθούν ξανά», μέσα του δεν γνώριζε ποια μορφή θα είχε η επόμενη συνάντηση με το κοινό που τον λάτρεψε. 

Εκείνο το έντονα φορτισμένο συναισθηματικά βράδυ και ενώ την προηγούμενη νύχτα είχε χρειαστεί να διανυκτερεύσει στο κρατητήριο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» μετά τη σύλληψή του για οφειλές προς το Δημόσιο, ο επιστήθιος φίλος του, αρχηγός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Διαμαντίδης τον περίμενε στην αγαπημένη τους ψαροταβέρνα στα Μελίσσια, μαζί με μέλη του τεχνικού και διοικητικού επιτελείου, καθώς και προσωπικούς φίλους της οικογένειας του Αμερικανού. 

Μέχρι να φτάσει στη «Νησιώτισσα», χίλιες σκέψεις περνούσαν από το μυαλό του, ωστόσο επιχειρώντας να εξηγήσει τη φράση με την οποία έκλεισε τον συγκινητικό λόγο ενώπιον 15.000 ανθρώπων στο ΟΑΚΑ, ο Μπατίστ δεν ήταν καθόλου σίγουρος ότι θα αγωνιζόταν ξανά στον Παναθηναϊκό. Ηταν, όμως, βέβαιος πως οι δρόμοι του με την ομάδα της καρδιάς του θα διασταυρώνονταν ξανά. 

«Μπορεί να ξαναέρθω ως αντίπαλος, μπορεί ως θεατής σε έναν αγώνα του Παναθηναϊκού, μπορεί να έχω μια δουλειά στην Αθήνα, μπορεί ως τουρίστας, μπορεί να γίνω κουμπάρος του Διαμαντίδη, που παντρεύεται. Σίγουρα, λοιπόν, οι δρόμοι μας θα διασταυρωθούν ξανά, για αυτό το είπα», μουρμούριζε καθ’ οδόν προς την ταβέρνα. 

Τώρα, μερικούς μήνες αργότερα, τον Αύγουστο του 2013, η απάντηση ήρθε για να προκαλέσει υπέρμετρη ευτυχία στον ίδιο και να ολοκληρώσει μια εκτυφλωτική καριέρα, την οποία εκατοντάδες αμερικανοί αθλητές θα ζήλευαν. Ο Μάικ Μπατίστ ετοιμάζεται να υπογράψει το συμβόλαιο που του πρόσφερε ο Παναθηναϊκός, ανταμείβοντάς τον για την εννιαετή προσφορά, τους τίτλους, τις ανεπανάληπτες στιγμές, το πάθος, την εργατικότητα, την προσήλωση και την αφοσίωση. 

Και ας μην πίστεψε στο «project», που έθεσε σε εφαρμογή η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στη μετά Ομπράντοβιτς εποχή το καλοκαίρι του 2012, όπως ευθαρσώς και πολύ αντρίκεια παραδέχεται στην αυτοβιογραφία του. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος σκέφτηκε και ετοιμάζεται να μετουσιώσει το ιδανικό φινάλε για τον Αμερικανό, ενώ ο προπονητής της ομάδας κ. Αργύρης Πεδουλάκης θεωρεί τέλεια την προσθήκη ενός τόσο ποιοτικού βετεράνου παίκτη στη «front line», που ενισχύεται ακόμη περισσότερο.  

Οι δύο πλευρές διευθετούν τις τελευταίες λεπτομέρειες, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Αμερικανός ενδέχεται να υπογράψει διετές συμβόλαιο, όπως ο «κολλητός» του Διαμαντίδης. Αν εξαντλήσει το συμβόλαιό του, θα είναι 38 ετών, πραγματικά πλήρης μπασκετικών ημερών και έτοιμος για το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή του. Ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό; 

Από ασίσταντ κόουτς, έχοντας υπό την εποπτεία του τους ψηλούς της ομάδας μέχρι σκάουτερ του Παναθηναϊκού στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, επιφορτισμένος με την εξεύρεση νέων ταλέντων από την τεράστια «δεξαμενή» της αμερικανικής αγοράς. Αν πάλι δεν προκύψει τίποτε από αυτά τα δύο, σίγουρα θα απολαμβάνει με τον επίσης αποσυρθέντα εκτός απροόπτου Διαμαντίδη, τα αγαπημένα τους «παϊδάκια» στο Κατσιμίδι… 

(tovima)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου