Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Η Μέρκελ επιβεβαιώνει το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα!

Εμμέσως πλην σαφώς, η Γερμανίδα καγκελάριος ομολογεί ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο δάνειο, δηλώνοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει το ποσό που θα απαιτηθεί - Ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών λέει ότι δεν γνωρίζει αν έχουν αρχίσει σχετικές διαπραγματεύσεις - Προς τρίτο πακέτο βοήθειας «δείχνει» και ο Ρεν


Επιβεβαιώνει, εμμέσως πλην σαφώς, η Άνγκελα Μέρκελ, με νέες δηλώσεις της, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί -και θα λάβει- ένα τρίτο πακέτο στήριξης, όπως πρώτος ομολόγησε ανοιχτά, χθες, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Δεν μπορώ να πω σήμερα τι ποσό, εάν χρειαστεί, θα μπορούσε να απαιτηθεί. Θα μπορούμε να το πούμε στα μέσα του επόμενου έτους» δήλωσε η Μέρκελ, μιλώντας στο γερμανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό TV Sat 1 και αναφερόμενη σε αυτό ακριβώς το τρίτο πακέτο βοήθειας.

«Δεν μπορώ να ορίσω ή να επιβεβαιώσω ένα ποσό» δήλωσε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Γερμανίας. «Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ένα βήμα πιο πέρα από τις χθεσινές δηλώσεις Σόιμπλε για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα είχε πάει ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κοτχάους.

Πιο συγκεκριμένα, προσδιόρισε για τα μέσα του 2014 τη συζήτηση περί ενός τρίτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα, για το οποίο έκανε λόγο χθες, για πρώτη φορά, ο κ. Σόιμπλε.

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα εξετάσουν εκ νέου την κατάσταση του προγράμματος αρωγής της Ελλάδας στα μέσα του επόμενου χρόνου, δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

"Έχουμε φτάσει στη μέση του τρέχοντος προγράμματος. Είναι Αύγουστος του 2013, σίγουρα θα πρέπει να δούμε στα μέσα του 2014 που βρισκόμαστε, ποιες είναι οι συνθήκες και αν το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί" δήλωσε ο κ. Κοτχάους.

Υπογράμμισε ωστόσο, ότι αυτήν την στιγμή δεν γνωρίζει να υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις, για το πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης για τη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί άλλο ένα πρόγραμμα αρωγής. Ο κ. Κοτχάους απέρριψε εκτιμήσεις ότι τα σχόλια του χερ Σόιμπλε αντανακλούν σε αλλαγή στη θέση της κυβέρνησης.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας συνεδρίασε σήμερα, ωστόσο το θέμα ενός τρίτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα δεν τέθηκε επί τάπητος.

"Η Ελλάδα δεν έπαιξε κανένα ρόλο στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου" δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι το τρέχον δεύτερο πρόγραμμα στήριξης δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί, πριν από το τέλος του 2014.

"Δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο" δήλωσε. "Το πρόγραμμα προχωρά".

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου