Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν τη βάση της Σούδας για να «χτυπήσουν» τη Συρία

Με μια διπλή διάψευση το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Άμυνας επισημαίνουν ότι η Ουάσινγκτον ουδέποτε ζήτησε  από την ελληνική κυβέρνηση να διατεθούν βάσεις ή διευκολύνσεις στην ελληνική επικράτεια για στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία


Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» σύμφωνα με το οποίο η Ουάσιγκτον έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση τη χρήση των στρατιωτικών βάσεων στη Σούδα και την Καλαμάτα για ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία.

«Ουδέποτε έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο από την ελληνική κυβέρνηση», αναφέρουν οι εν λόγω πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», οι ΗΠΑ ζήτησαν επισήμως την ελληνική συνδρομή με παροχή διευκολύνσεων για διέλευση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και χρήση των στρατιωτικών βάσεων της Σούδας και της Καλαμάτας, στο πλαίσιο των σχεδιασμών για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

«Ουδέποτε υπεβλήθη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αίτημα εκ μέρους της Ουάσιγκτον, επίσημα ή ανεπίσημα, για την παροχή ελληνικής συνδρομής», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επίσημη πηγή του ΥΠΕΘΑ, σχολιάζοντας δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου.

(protothema)

1 σχόλιο:

  1. Συρία: Το γαϊτανάκι των επεμβάσεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ
    Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και της δουλικής στις ΗΠΑ Ευρώπης που αφορά τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες φαίνεται τα τελευταία χρόνια να προσανατολίζεται στην ανατροπή των καθεστώτων που δεν ελέγχονται από τις ΗΠΑ. Πρώτα το Αφγανιστάν με την πρόφαση της τρομοκρατίας, μετά το Ιράκ με την πρόφαση ότι είχε πυρηνικά όπλα (χοντροκομμένο κατασκευασμένο ψέμα) και κατόπιν τη Λιβύη με αντίστοιχα ψεύδη (τους ομαδικούς τάφους των Λίβυων φιλοκυβερνητικών στρατιωτών τους παρουσιάζανε τα δυτικά ΜΜΕ σαν τάφους ανταρτών), επεμβάσεις που συνοδεύτηκαν από αιματοχυσία και καταστροφές στις χώρες που έγινε η επέμβαση.
    Σε καμιά από τις παραπάνω χώρες δεν δημιουργήθηκε μετά τις επεμβάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ένα σταθερό καθεστώς διακυβέρνησης αντιθέτως επικρατεί το χάος με πόλεμο και βομβιστικές επιθέσεις που κοστίζουν την ζωή του άμαχου πληθυσμού και την καταστροφή των υποδομών των χωρών αυτών.
    Το επόμενο (και όχι το τελευταίο) καθεστώς που έχουν βάλει στο μάτι οι ΗΠΑ και οι δουλικοί εταίροι τους στην Ευρώπη είναι η Συρία του Άσαντ. Χωρίς να συμβαίνει τίποτα στη χώρα εκ του μηδενός δημιούργησαν έναν δήθεν εμφύλιο πόλεμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καθεστώς Άσαντ ήταν πολύ σταθερό και είχε την υποστήριξη της πλειοψηφίας του Συριακού λαού (και των χριστιανών, οι οποίοι σφάζονται σήμερα από τους ισλαμοφασίστες αντάρτες).
    Οι αντίπαλοι του καθεστώτος του Άσαντ είναι κάθε καρυδιάς καρύδι. Μισθοφόροι από την Λιβύη και άλλες χώρες, ισλαμοφασίστες της Αλ Κάιντα, εκπεδευμένοι σε στρατόπεδα εκτός Συρίας από τις ΗΠΑ, Τούρκοι αξιωματικοί, ακόμα και μισθοφόροι της Λεγεώνας των Ξένων έχουν αναφερθεί. Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ τροφοδοτούν αφειδώς με οπλισμό τους αντάρτες μέσω Τουρκίας ή/και Ιορδανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή