Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Σαμαράς: Θα προστατευτεί απολύτως η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων

«Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ’ αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός για το θέμα των πλειστηριασμών, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους κυρίους Στουρνάρα και Χατζηδάκη.


Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε δε ότι «η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».

«Το θέμα των πλειστηριασμών θα διευθετηθεί» είπε από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μαξίμου μετά την συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχω πει κατ' επανάληψη ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη.

Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας.

Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας».

(skai)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου