Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Μπερλουσκόνι: Ή μεταρρυθμίζεται η Δικαιοσύνη, ή πάμε σε εκλογές

Μήνυμα στους βουλευτές του κόμματός του, Λαός της Ελευθερίας, πως πρέπει είτε να πιέσουν για μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης είτε να επιδιώξουν νέες εκλογές, φέρεται να έστειλε την Παρασκευή ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον απόηχο της απόρριψης της έφεσής από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας για καταδίκη που αφορά υποθέσεις φοροδιαφυγής.


«Εάν δεν υπάρξει μεταρρύθμιση του συστήματος Δικαιοσύνης, είμαστε έτοιμοι για νέες εκλογές», φέρεται να διεμήνυσε ο «Καβαλιέρε» στην κοινοβουλευτική του ομάδα, σύμφωνα με πηγή που ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας και μίλησε το πρακτορείο Reuters.

Υπενθυμίζεται πως η κεντροδεξιά παράταξη του κ. Μπερλουσκόνι είναι ένας από τους «πυλώνες» που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα, μία κυβέρνηση που σχηματίστηκε έπειτα από εβδομάδες πολιτικού αδιεξόδου, μετά τις ατελέσφορες εκλογές του Φεβρουαρίου.

Κατά τα τελευταία χρόνια, ο «Καβαλιέρε» έχει επανειλημμένα δηλώσει πως είναι θύμα δικαστικών διωγμών, μήνυμα το οποίο και επανέλαβε λίγο πριν την καταδίκη του την Τετάρτη από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

Ο ηγέτης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) υπογράμμισε ότι «μια μερίδα της δικαιοσύνης έχει μετατραπεί σε άβουλο όργανο», ενώ πρόσθεσε ότι «πριν από είκοσι χρόνια εισήλθα στον στίβο της πολιτικής για να παρεμποδίσω την άνοδο των κομμουνιστών στην εξουσία» και, από τότε «ξεκίνησε ο αδιάκοπος πόλεμος των δικαστικών [εναντίον του] με συνολικά, πενήντα δίκες» σε βάρος του.

Ο πρώην πρωθυπουργός καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση, ωστόσο τρία από τα τέσσερα έτη έχουν ήδη παραγραφεί. Το εναπομένον έτος μπορεί να μετατραπεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ή κοινωφελή εργασία, μολονότι ο ίδιος ο κ. Μπερλουσκόνι έχει δηλώσει πως, εφόσον οι δικαστές αναλάβουν την «ευθύνη» να τον καταδικάσουν, τότε επιθυμεί να υπηρετήσει την ποινή του στην φυλακή.

(skai)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου