Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

Βρέθηκαν δεκατρείς βόμβες μολότοφ έξω από το ΑΠΘ

Τις βρήκε περαστικός σε πεζοδρόμιο της οδού Εθνικής Αμύνης και αμέσως κάλεσε στο Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης


Άλλες δεκατρείς βόμβες μολότοφ εντοπίστηκαν επί της οδού Εθνικής Αμύνης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Το Σάββατο εργαζόμενος εταιρείας φύλαξης του ιδρύματος, εντόπισε είκοσι βόμβες μολότοφ μέσα στο πανεπιστήμιο.

Το μεσημέρι της Κυριακής, διερχόμενος πολίτης κάλεσε στο Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και ανέφερε την ύπαρξη υπόπτων αντικειμένων σε πεζοδρόμιο, επί της οδού Εθνικής Αμύνης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Άμεσα μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί των Τμημάτων Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος και Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για 13 βόμβες μολότοφ, από γυάλινες φιάλες με εύφλεκτο υγρό, ενώ στο στόμιο κάθε φιάλης είχε προσαρμοστεί κομμάτι υφάσματος.

Οι αυτοσχέδιες κατασκευές κατασχέθηκαν από το Τμήμα Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος και εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο, ενώ διενεργείται προανάκριση σχετικά με την διερεύνηση της υπόθεσης.

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου