Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Τουρκική τουριστική «απόβαση» από 800.000 γείτονες στη χώρα!

«Καλώς ήλθε η... (τουρκική) λίρα». Τα νησιά μας βουλιάζουν τη φετινή χρονιά από τους γείτονες, δίνοντας σημαντική «τονωτική ένεση» στις τουριστικές επιχειρήσεις και την οικονομία μας γενικότερα.


Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Ανδρέας Ανδρεάδης είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι επισκέφτηκαν την χώρα μας 500 χιλιάδες τούρκοι τουρίστες, τη στιγμή που φέτος έχουν ήδη αγγίξει τις 800 χιλιάδες!

«Οι τουρίστες από την Τουρκία σε ορισμένα νησιά αναπληρώνουν το κενό των Ελλήνων που αδυνατούν λόγω της κρίσης να επισκεφτούν τα νησιά του Αιγαίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάδης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι πολίτες επισκέπτονται τη χώρα μας σε ποσοστό 40% ξεπερνώντας και τους Γερμανούς.

Ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε ακόμη ότι διπλασιάστηκαν και οι αφίξεις Ουκρανών πολιτών.

Αφιέρωμα στα εννιά πιο όμορφα ελληνικά νησιά φιλοξενεί στο μεταξύ στην ιστοσελίδα του το αμερικανικό δίκτυο CNN.

«Η Ελλάδα διαθέτει 1.400 νησιά - 230 από αυτά κατοικούμενα, από τα πλέον όμορφα περιουσιακά στοιχεία της Μεσογείο (...) προσφέρει πλεονεκτήματα που δεν μπορείτε να βρείτε σε πολλά άλλα μέρη» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου.

Η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα λόγω της έντασης της βίας που σημειώνεται στην Αίγυπτο επιμηκύνεται αναφέρει στο μεταξύ την Τρίτη η Καθημερινή.

(skai)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου