Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
STAR 22.00
Περιπέτεια, 2007 (Έγχρ.), 185'

FLOOD. Αγγλική ταινία του Τόνι Μίτσελ, με τους Ρόμπερτ Καρλάιλ, Τζοάν Γουέιλι, Ντέιβιντ Σάτσετ.

Το φράγμα του Τάμεση υποχωρεί από τις καταιγίδες και μια ομάδα ετερόκλιτων ανθρώπων αναλαμβάνει τη διάσωση των κατοίκων της πόλης.

Είναι, βέβαια, εντυπωσιακό να βλέπεις το αγαπημένο Λονδίνο να βυθίζεται στα νερά, αλλά οποιαδήποτε απόπειρα οικολογικής ευαισθητοποίησης βυθίζεται κι αυτή στον πάτο των κλισέ μιας τυπικής τηλεταινίας καταστροφής. Προσέξτε μη βρέξετε το ποπκόρν!



OCTOBER BABY
ALPHA 22.00
Δραματική, 2011 (Έγχρ.), 107'

Αμερικανική ταινία των Άντριου και Τζον Έργουιν, με τους Ρέιτσελ Χέντριξ, Τζέισον Μπέρκι, Τζάσμιν Γκάι.

Μια κοπέλα μαθαίνει ότι είναι υιοθετημένη και ότι γεννήθηκε πρόωρα μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια για έκτρωση που είχε κάνει η βιολογική μητέρα της.

Η ιδεολογική στάση απέναντι στις εκτρώσεις είναι προφανής, αλλά όχι διδακτική, καθώς μέσα από σκηνές-κλειδιά και μια δυνατή ερμηνεία από την πρωτοεμφανιζόμενη πρωταγωνίστρια ερεθίζονται τόσο η σκέψη όσο και το συναίσθημα.


ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΖΟΝ ΛΕΝΟΝ
ΒΟΥΛΗ 22.10
Ντοκιμαντέρ, 2006 (Έγχρ.), 99'

THE US VS. JOHN LENNON. Αμερικανική ταινία των Ντέιβιντ Λιφ και Τζον Σάινφελντ.

Στην διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, ο Τζον Λένον τάχθηκε δημόσια και μέσα από τα τραγούδια του εναντίον της πολιτικής Νίξον, μπήκε στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών για την συμπαράστασή του στους Μαύρους Πάνθηρες και πλήρωσε τις πεποιθήσεις του με την ίδια του τη ζωή.

Ενδιαφέρουσα καταγραφή του κλίματος της εποχής απέναντι στον αντιπολεμικό ακτιβισμό του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο. Επίκαιρο ως προς τη χειραγώγηση του λόγου στην Αμερική σε περιόδους πολιτικής παράνοιας, ακαδημαϊκό όμως ως ταινία τεκμηρίωσης.


GUNS
STAR 01.45
Περιπέτεια, 2008 (Έγχρ.), 172'

Καναδική τηλεταινία του Σατζ Σάδερλαντ, με τους Κολμ Φιόρε, Ελίσα Κάθμπερτ, Λίρικ Μπεντ.

Ο γιος ενός διαβόητου εμπόρου όπλων θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία του πατέρα ενός γερουσιαστή.

Μίνι σειρά μαζεμένη σε τηλεταινία, που δημιουργήθηκε με αφορμή μια σειρά περιστατικών ένοπλης βίας στο Τορόντο το καλοκαίρι του 2005 και προσπαθεί να περάσει διάφορα μηνύματα για την οπλοχρησία.


EDISON
(Βαθμολογία Armageddon: 2.5/5)
ΑΝΤ1 04.00
Αστυνομική, 2005 (Έγχρ.), 110'

Αμερικανική ταινία του Ντέιβιντ Τζ. Μπερκ, με τους Μόργκαν Φρίμαν, Κέβιν Σπέισι, Τζάστιν Τιμπερλέικ.

Ξεκινώντας ένα ρεπορτάζ για τη διαφθορά σε επίλεκτο αστυνομικό σώμα, ένας άπειρος δημοσιογράφος ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου».

Πάνω στην αμερικανική παράδοση που θέλει τον δημοσιογράφο ως κύριο εκφραστή του φιλελευθερισμού (αμερικανική είπαμε), ο κυρίως τηλεοπτικός σκηνοθέτης (και σεναριογράφος) στήνει ένα καλοδουλεμένο σενάριο με πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Δύο σκαλιά πιο πάνω από ένα καλό επεισόδιο αστυνομικής σειράς.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου