Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Π. Καψής: Θέμα ωρών να ανοίξει η ΕΡΤ

Εξηγήσεις για το θέμα της ΕΡΤ έδωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. 
 
«Θα εφαρμόσουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ωστόσο, έχουμε κολλήσει σε έναν συμβολισμό του να υπογράψουμε τις μεταβατικές συμβάσεις. Η ουσία δεν υπάρχει. Φοβάμαι ότι έχουμε κολλήσει εκεί και δεν θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε».


Ο κ. Καψής ανέφερε ότι υπάρχουν και εργαζόμενοι που θα βγουν κερδισμένοι από την ιστορία αυτή. «Μερικοί εργαζόμενοι θα κερδίσουν πολλά από αυτή την ιστορία και άλλοι θα χάσουν. Προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο εύκολο γίνεται για αυτούς».

Απαντώντας στην ερώτηση πότε θα ανοίξει η ΕΡΤ ο κ. Καψής απάντησε: «Πιστεύω ότι είναι θέμα 24ώρων να ανοίξει η ΕΡΤ. Είναι θέμα 24ώρων να εφαρμοστεί το μεταβατικό στάδιο. Η μετάβαση θα είναι ένα τεστ. Θα είναι αρκετά δύσκολο».

Όσο για το πόσοι τελικά από τους εργαζόμενους θα μείνουν στη νέα ΕΡΤ, απάντησε ότι «θα παραμείνουν όσοι χρειάζεται», ενώ για αυτούς που θα αποχωρήσουν, ο υφυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν κίνητρα που ισχύουν στο δημόσιο για την κινητικότητα.
 
(newsbomb)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου