Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα


THE WEDDING DATE
STAR 21.00
Κομεντί, 2005 (Έγχρ.), 90'

Αμερικανική ταινία της Κλερ Κίλνερ, με τους Ντέμπρα Μέσινγκ, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Έιμι Άνταμς.

Η Κατ έρχεται από την Αμερική στην Αγγλία για το γάμο της ετεροθαλούς αδελφής της, όπου κουμπάρος θα είναι ο πρώην αρραβωνιαστικός της που την παράτησε πριν χρόνια. Για να μη φανεί πόσο την πλήγωσε, εμφανίζεται μ’ έναν πληρωμένο συνοδό, αλλά δεν γλιτώνει από δυσάρεστες εκπλήξεις.


Η αντιδιαστολή του ρομαντισμού ενός γάμου με τα επικίνδυνα μυστικά που ξεσκεπάζονται την τελευταία στιγμή αποτελεί πρόσφορο έδαφος για χολιγουντιανές κομεντί που στοχεύουν σε μια ανάλαφρη απασχόληση. Εδώ έχουμε έναν άστοχο συνδυασμό των θεμάτων του «Pretty Woman» και του «Γάμου του Καλύτερού μου Φίλου» όπου ο ζιγκολό δένεται συναισθηματικά με την πελάτισσά του με ιδιαίτερα μεγάλη ευκολία, ενώ ταυτόχρονα ο άσπλαχνος πρώην εραστής της ηρωίδας είναι τόσο αποκρουστικός που δεν δικαιολογεί την υποτιθέμενη συντριβή που της προκάλεσε.


ΕΛΑ Ν’ ΑΓΑΠΗΘΟΥΜΕ, ΝΤΑΡΛΙΝΓΚ
ALPHA 21.00
Κωμωδία, 1986 (Έγχρ.) 86'

Ελληνική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Στάθη Ψάλτη, Σταμάτη Γαρδέλη, Ρένα Παγκράτη.

Ο Ψάλτης είναι ο ερωτύλος ενός μικρού νησιού, η Παγκράτη η νησιωτοπούλα που τον κυνηγά και η Φίνου το αγριοφρικιό που κερδίζει την καρδιά του Στάθη. Cult το «Είναι φάση το αγόρι» κι «Έλα να Γυμνωθούμε, Ντάρλινγκ» ο κινηματογραφικός τίτλος της ταινίας.

Ο Ψάλτης εξασκείται στο εθνικό σπορ του καμακιού, κι εμείς μάλλον δεν τσιμπάμε με άλλο ένα λεκτικό παραλήρημα με χονδροειδές σεξίστικο χιούμορ.


ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΘΡΑΝΙΟ
ALPHA 21.15
Κωμωδία, 1963 (Α/Μ), 107'

Ελληνική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

Μια μαθήτρια που ερωτεύεται και παντρεύεται έναν μεσήλικο γιατρό αναπολεί τα σχολικά της χρόνια και γυρίζει στα θρανία κρυφά από τον άντρα της.

Αν παραβλέψουμε τη μεταμόρφωση μιας ανήλικης μαθήτριας σε παντρεμένη κυρία, εδώ υπάρχει μια απολαυστική σύνθεση πρώτων και δεύτερων χαρακτήρων ερμηνευμένων από όλους με κέφι.


ΜΩΡΟ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ
STAR 22.45
Κωμωδία, 2009 (Έγχρ.), 95'

BABY ON BOARD. Αμερικανική ταινία του Μπράιαν Χέρτσλινγκερ, με τους Χίδερ Γράχαμ, Τζον Κορμπέτ, Τζέρι Ο’Κόνελ.

Ένα ζευγάρι που δεν κερδίζει ούτε στιγμή τη συμπάθειά σου έρχεται αντιμέτωπο με την εγκυμοσύνη της γυναίκας και τα ερωτικά του προβλήματα.

Σ’ αυτή την ελαφρώς κακόγουστη παραλλαγή του «Με την Πρώτη» καταλαβαίνεις πόσο νευρωτικός, νάρκισσος και, εν τέλει, αντιπαθητικός μπορεί να γίνει ο δυτικός άνθρωπος.


Η ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
ALPHA 23.00
Τρόμου, 2008 (Έγχρ.), 87'

SOLSTICE. Αμερικανική ταινία του Ντάνιελ Μίρικ, με τους Ελίζαμπεθ Χάρνουα, Σον Άσμορ, Χίλαρι Μπάρτον.

Νεαρή που πηγαίνει για διακοπές με την παρέα της την περίοδο της καλοκαιρινής ισημερίας καταδιώκεται από πνεύμα που εκείνη νομίζει ότι είναι η δίδυμη αδερφή της, η οποία είχε αυτοκτονήσει πριν από λίγο καιρό.

Την ίδια ώρα, ο σκηνοθέτης καταδιώκεται από την ανάμνηση του «The Blair Witch Project», που είχε σκηνοθετήσει πριν από μια δεκαετία.


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ
STAR 00.45
Κωμική περιπέτεια, 2008 (Έγχρ.), 107'

WAR, INC. Αμερικανική ταινία του Τζόσουα Σέφτελ, με τους Τζον Κιούζακ, Χίλαρι Νταφ, Νταν Ακρόιντ.

Εκτελεστής προσλαμβάνεται σε μια μεσανατολική χώρα που έχει καταληφθεί από αμερικανική ιδιωτική εταιρεία για να σκοτώσει έναν βαρόνο του πετρελαίου.

Το μυθοπλαστικό αντίστοιχο ενός ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ ή ενός βιβλίου της Ναόμι Κλάιν, με εξωφρενική σπατάλη του καστ και εξυπνακίστικες βολές.


ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ
STAR 03.00
Κωμωδία, 2008 (Έγχρ.), 104'

WHAT JUST HAPPENED. Αμερικανική ταινία του Μπάρι Λέβινσον, με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Κάθριν Κίνερ, Μπρους Γουίλις.

Βασισμένος στις προσωπικές εμπειρίες του διάσημου χολιγουντιανού παραγωγού Αρτ Λίνσον, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης του «Ανθρώπου της Βροχής» επιχειρεί κι αυτός με τη σειρά του να μας πείσει για το πόσο αστεία είναι τα άπλυτα της λαμπερής Μέκκας του θεάματος. Οδηγός στο διασκεδαστικό ταξίδι στην αόρατη πλευρά ένας απολαυστικός Ντε Νίρο, ως producer στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, ο οποίος μ’ ένα bluetooth κολλημένο μόνιμα στο αφτί του προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με το σκληρό αφεντικό τού στούντιο, έναν ασυμβίβαστο σκηνοθέτη, έναν νευρωτικό ατζέντη, έναν δύστροπο σταρ, την πρώην και την πιο πρώην σύζυγό του.

Κωμικοτραγικές καταστάσεις που δεν μας εκπλήσσουν, συμβιβασμοί και χτυπήματα κάτω από τη μέση τα οποία έχουμε μάθει πια κι αν το χαλαρό χιούμορ βρίσκει μερικές φορές στόχο, όλα μοιάζουν, μπροστά στην κοφτερή σάτιρα π.χ. του αλτμανικού «Παίχτη», με ανώδυνο σινεφίλ ανέκδοτο.


(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου