Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Κ. Μητσοτάκης: Δεν κοιμάμαι τα βράδια εξαιτίας των απολύσεων

«Δεν κοιμάμαι καλά τη νύχτα όταν ξέρω ότι θα χάσουν τη δουλειά τους τόσοι. Δεν είναι εύκολο, ακόμα και από συναισθηματικής απόψεως. Αν πρέπει ωστόσο να υπογράψω απολύσεις, το καλύτερο που μπορώ τουλάχιστον είναι να κάνω την καλύτερη επιλογή ως προς το ποιος πρέπει να χάσει τη δουλειά του». Αυτό υποστήριξε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg και στον δημοσιογράφο Ράιαν Τσίλκοουτ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.


Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι μπορεί να μετατραπεί στον «πιο αντιδημοφιλή πολιτικό της Ελλάδας», ο κ. Μητσοτάκης απάντησε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν αρκετοί αντιδημοφιλείς πολιτικοί (στην Ελλάδα σήμερα). Αν κοιτάξετε (ποιοι είναι αυτοί οι πολιτικοί), θα δείτε ότι ο κόσμος  ξέρει. Είναι αυτοί που οδήγησαν σε αυτό το υπερδιογκωμένο κράτος. Είναι πιο αντιδημοφιλείς από εμένα. Προσωπικά υποστηρίζω τις συγκεκριμένες θέσεις εδώ και εννέα χρόνια», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Και πρόσθεσε με έμφαση:  «Αν κάποιος δεν αποδίδει όσο πρέπει, τότε ναι, να χάσει τη δουλειά του».


«Η σιωπηρή πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της μεταρρύθμισης του δημοσίου»

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων στηρίζει σιωπηρώς τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα. «Υπάρχει μία σιωπηρή πλειοψηφία η οποία ελπίζει ότι θα λάβει χώρα μία πραγματική μεταρρύθμιση του δημοσίου», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Είναι αυτοί που έχουν “καταπιεί” την όλη δημοσιονομική προσαρμογή. Εχουμε 1,3 εκατομμύρια ανέργους από τον ιδιωτικό τομέα», υπενθύμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας τις απολύσεις στο δημόσιο, το αμερικανικό πρακτορείο υπογράμμισε ότι η αναμενόμενη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου την επόμενη εβδομάδα θα αποτελέσει και το «πρώτο τεστ» της νέας κυβέρνησης συνασπισμού,καθώς έχουν ήδη εκδηλωθεί καταλήψεις κτιρίων, όπως επισημαίνει, ενώ έχει προγραμματιστεί γενική απεργία στις 16 Ιουλίου. Το θέμα άλλωστε αποτελούσε έως πρότινος, «την ιερή αγελάδα» της Ελλάδας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ οι απολύσεις και η κινητικότητα 15.000 και 25.000 υπαλλήλων, νούμερα από μόνα τους υψηλά, όπως τονίζεται, θα πραγματοποιηθούν τη στιγμή που οι άνεργοι φθάνουν τις 1,3 εκατομμύρια  και αντιστοιχούν σχεδόν στο 28% του πληθυσμού, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα περάσει χωρίς προβλήματα. «Οπως όλες, δεν θα είναι μία εύκολη ψηφοφορία», είπε. «Εκτιμώ ωστόσο ότι δεν θα έχουμε προβλήματα στην ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου» συνέχισε. Μπορεί η κυβέρνηση να διαθέτει μικρότερη πλειοψηφία, αλλά είναι πολύ πιο ομοιογενής απ’ ότι ήταν στο παρελθόν», υποστήριξε ο υπουργός.

(tovima)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου