Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV


Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ 

ALPHA 21.00
Κομεντί, 1968 (Έγχρ), 109'

Ελληνική ταινία του Ντίνου Δημόπουλου, με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

Ένα πλουσιοκόριτσο, για ν’ αποφύγει το γαμπρό που της επιβάλλει ο πατέρας της, το σκάει απ’ το σπίτι ντυμένη αγόρι.

Όταν ο Πίπης γνώρισε τον... Λευτέρη! Αυτή η τεράστια εμπορική επιτυχία της Βουγιουκλάκη, είναι μια αφελέστατη στην εκτέλεση αλυσίδα απίστευτων παρεξηγήσεων, αλλά και μια αμφιλεγόμενη ερωτική κομεντί. Ακούσια ή εκούσια, ποτέ δεν θα το μάθουμε, αλλά τι να σκεφτείς με ατάκες όπως «Εσύ είσαι κούκλος. Σωστό κορίτσι!»;



ΧΑΟΣ

(Bαθμολογία Armageddon: 3/5)

STAR 22.00
Αστυνομική, 2005 (Έγχρ.), 106'

CHAOS. Καναδο-αγγλο-αμερικανική ταινία του Τόνι Τζίλιο, με τους Τζέισον Στέιδαμ, Ράιαν Φελίπε, Γουέσλι Σνάιπς.

Δύο αστυνομικοί καταδιώκουν μια συμμορία που μόλις έχει διαπράξει ληστεία, αν και η λεία φαίνεται να εξυπηρετεί ένα περίεργο σχέδιο.




MILK

MEGA 23.40
Δραματική, 2008 (Έγχρ.), 128'

Αμερικανική ταινία του Γκας Βαν Σαντ, με τους Σον Πεν, Τζέιμς Φράνκο, Τζος Μπρόλιν.

Εντελώς... στρέιτ, αν και βιογραφεί έναν γκέι ακτιβιστή, η ταινία του Γκας Βαν Σαντ έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό. Ο Νεοϋορκέζος δικηγόρος Χάρβεϊ Μιλκ, ο οποίος μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο το 1972, έδωσε φωνή και πάθος στην ομοφυλόφιλη κοινότητα της πόλης, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος, δολοφονήθηκε –μαζί με τον δήμαρχο Τζορτζ Μοσκόνε– εν ψυχρώ και αναδείχτηκε σε all American σύμβολο ασυμβίβαστου μαχητή για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αφήνοντας στην άκρη τους φορμαλιστικούς του πειραματισμούς, ο Βαν Σαντ υιοθετεί την αφηγηματική φόρμα μιας «ντοκιμαντερίστικης» καταγραφής και με την κορυφαία σκηνοθετική του δεξιοτεχνία μάς διηγείται ένα συναρπαστικό, διδακτικό αληθινό παραμύθι. Χιούμορ, συναίσθημα, ιστορικά γεγονότα και πολιτική τόλμη αλλάζουν διαρκώς θέση, συνδέονται και συνδιαλέγονται με κινηματογραφική μαεστρία. Μια εποχή ζωντανεύει τρισδιάστατη, το ίδιο και οι άνθρωποί της, με τις επιθυμίες, τις αντιθέσεις, τις ίδιες τις αντιφάσεις τους. Όσο κι αν ανεβάζει την ένταση, ο Βαν Σαντ κρατάει χαμηλούς τους εσωτερικούς τόνους και κλέβει μερικές πολύτιμες ποιητικές στιγμές, όλες φυσικά από το ερμηνευτικό φαινόμενο που ονομάζεται «Σον Πεν», ο οποίος –παραδίδοντας μια κινησιολογικά και συναισθηματικά συγκλονιστική ερμηνεία– βραβεύτηκε με Όσκαρ και πολλά βραβεία ενώσεων κριτικών.


Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ 

STAR 02.15
Δραματική, 2001 (Έγχρ.), 91'

DANGEROUS CHILD. Καναδική τηλεταινία του Γκρέαμ Κάμπελ, με τους Ντέλτα Μπερκ, Ράιαν Μέριμαν, Μαρκ Ντονάτο.

Μια διαζευγμένη μητέρα δύο αγοριών κατηγορείται για κακοποίηση του ενός από αυτά, ενώ στην πραγματικότητα είναι εκείνο που την κακοποιεί σωματικά και λεκτικά.

Σαν να βλέπεις «κοινωνική» τηλεόραση αλά Όπρα και Τατιάνα.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου