Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Παπούλιας: Οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι δεν θα βρουν ωραιότερη χώρα από την Ελλάδα

«Πρέπει να σας πω, ότι έχουμε κάνει μεγάλες προόδους. Κάτι κινείται και μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε το 2014 να είναι μια άλλη χρονιά» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία του προεδρείου της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης AHEPA, που τον επισκέφθηκε στο προεδρικό μέγαρο.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τους συνομιλητές του να παροτρύνουν τους Αμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα και να ενισχύσουν τον τουρισμό.

«Αλλά εσείς δεν θα εγκαταλείψετε την προσπάθειά σας» είπε χαρακτηριστικά. «Θα πείσετε τους Αμερικάνους να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, θα πείσετε τους Αμερικάνους να έρθουν περισσότεροι τουρίστες στη χώρα μας. Και φαίνεται ότι αυτή η χρονιά θα είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό για την Ελλάδα και νομίζω ότι οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι δεν θα βρουν ωραιότερη χώρα από αυτήν».

Ακόμη, ο Πρόεδρος επισήμανε τη σημαντική παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προς το Βερολίνο, για να βοηθήσει την Ελλάδα στις κρίσιμες ώρες.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε επίσης τη συγκίνησή του για την παρέλαση στη Νέα Υόρκη για την 25η Μαρτίου και ευχαρίστησε τους συνομιλητές του, γιατί «κάνετε πολλά που ελαφρύνουν πολλούς αδύναμους συμπατριώτες μας, σε μια περίοδο πάρα πολύ δύσκολη για την Ελλάδα».

Και θύμισε τις δυσκολίες που «έχει περάσει στη ζωή αυτός ο Ελληνισμός -οι παππούδες σας, οι πατεράδες σας, όταν ξεκίνησαν από τα διάφορα χωριά και έφτασαν στη μεγάλη πατρίδα» και «δημιούργησαν και έκαναν τόσα, που σήμερα οι Αμερικανοί να λένε "μπράβο Έλληνες"».

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου