Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

"H Ευρωζώνη δεν είναι πλέον το σπίτι των λαών, είναι ένα κοινό γκουλάγκ" (Βίντεο)

Για πλήρη διαχωρισμό της Κύπρου από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ενωση κάνει λόγο ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας, ο οποίος χαρακτήρισε τη Γερμανία «αυταρχική», επεσήμανε ότι η Κύπρος θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, ενώ παράλληλα μιλώντας για την Ευρωζώνη επεσήμανε ότι έχει μεταβληθεί σε «κοινό γκουλάγκ».



Για την κατάσταση στην κυπριακή οικονομία και για τις επιπτώσεις που θα έχει το «κούρεμα» των καταθέσεων μίλησε ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Ο κ. Βαρουφάκης, τόνισε ότι «η Κύπρος έχει κληρονομήσει όλα τα αρνητικά του να μην είναι στην Ευρωζώνη όπως ο περιορισμός συναλλάγματος και όλα τα αρνητικά του να είναι», ενώ σε ερώτηση για το εάν θα μεταδοθεί η κρίση της Κύπρου στην Ελλάδα απάντησε: «Προφανώς. Στην Ελλάδα το έγκλημα ξεκινάει τον Μάιο του 2010. Πτωχεύσαμε και πήραμε δάνειο υπό τον όρο ότι θα μειώσουμε το εθνικό μας εισόδημα. Η συρρίκνωσή του οδήγησε στο PSI και την καθίζηση των ελληνικών τραπεζών, που με τη σειρά του έφερε καθίζηση των κυπριακών τραπεζών και από εκεί είχαμε το κούρεμα», ενώ συνεχίζοντας τόνισε ότι «η Ευρωζώνη δεν είναι πλέον το σπίτι λαών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι ένα κοινό γκουλάγκ».

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως η Κύπρος θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά εάν πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη, δηλώνοντας με νόημα πως το κυπριακό ευρώ δεν είναι ίδιο με το ιταλικό ή ελληνικό ευρώ.

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν θα αλλάξει τίποτα στη νέα επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα μετά το κυπριακό «όχι», ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως «μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο το παιχνίδι άλλαξε», ενώ τόνισε ότι είναι ιερή υποχρέωση του Γιάννη Στουρνάρα και του Αντώνη Σαμαρά να δώσουν στην τρόικα να καταλάβει ότι ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα σε σκληρό ύφος, υποστηρίζοντας ότι «αν δεν την απειλήσεις, η τρόικα δεν καταλαβαίνει τίποτα».



(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου