Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Τους Κίμι-σε!


Ονειρικό ήταν το ξεκίνημα για τον Κίμι Ραϊκόνεν και την Lotus στο πρώτο γκραν πρι της σεζόν στους δρόμους του Άλμπερτ Παρκ.

Ο Φινλανδός πιλότος εκκίνησε από την έβδομη θέση, ωστόσο κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου κοιμίζοντας τους αντιπάλους του. 


Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Φερνάντο Αλόνσο, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.



Ένας Kimi από τα παλιά!


Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Formula 1 πανηγύρισε ο Κίμι Ραϊκόνεν στο εναρκτήριο γκραν πρι της σεζόν στους δρόμους του Άλμπερτ Παρκ της Αυστραλίας μετά από 133 ημέρες από την τελευταία του νίκη (γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι 4/11/2012) κάνοντας τις νίκες του 20 στο σύνολο.

Η πολύ καλή και σταθερή απόδοση του “Iceman” – ο οποίος διαχειρίστηκε με άψογο τρόπο τα ελαστικά του- σε συνδυασμό με την κατάλληλη στρατηγική της Lotus πήρε την καρό σημαία διπλασιάζοντας τις νίκες του στη Αυστραλία.

Ο Ραϊκόνεν ανέβηκε στο πρώτο σκαλί της Μελβούρνης ξανά ύστερα από το 2007, χρονιά που έχει πανηγυρίσει τον Παγκόσμιο τίτλο.


Επέστρεψε το χαμόγελο στη Ferrari


Με το καλημέρα η Ferrari έδειξε ότι το φετινό πρωτάθλημα θα διαφέρει από το περσινό. Και οι δύο πιλότοι, Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα, έκαναν πολύ κλή εκκίνηση, κέρδισαν θέσεις και έδειξαν ανταγωνιστικοί.

Ο Φερνάντο Αλόνσο είδε την καρό σημαία από τη δεύτερη θέση, καταφέρνοντας να κρατήσει πίσω του τον Σεμπάστιαν Φέτελ και με την ταχύτητα της F138, αλλά και με τη στρατηγική της Ferrari.

Εξίσου καλός παρουσιάστηκε και ο Βραζιλιάνος πιλότος. Ο Μάσα, ο οποίος τερμάτισε στην τέταρτη θέση, έκανε μια καταπληκτική εκκίνηση και ήταν αρκετά γρήγορος, δείχνοντας πως θέλει να τιμήσει και να ευχαριστήσει τη σκουντερία για την ανανέωση του συμβολαίου του για ένα χρόνο.

Μουδιασμένοι… ταύροι


Μπορεί ο Σεμπάστιαν Φέτελ να ήταν ιδιαίτερα γρήγορος κατά τη διάρκεια των ελεύθερων και των κατατακτήριων δοκιμών, ωστόσο η απόδοση των ελαστικών και η φθορά τους στον αγώνα τους προβλημάτισε και στέρησε από τον Γερμανό πιλότο τη νίκη.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής διατήρησε τη θέση του κατά την εκκίνηση, ωστόσο τα τρία πιτ στοπ ήταν η αιτία να βρεθεί πίσω από τον Φερνάντο Αλόνσο.

Από την άλλη, η έκτη θέση του Μαρκ Γουέμπερ στο εναρκτήριο γκραν πρι της σεζόν δεν προήλθε αποκλειστικά από την απόδοση των ελαστικών της Pirelli, δεδομένου ότι η εκκίνηση του δεν ήταν καθόλου καλή, χάνοντας αρκετές θέσεις.

Οι καλοί!


Στους καλούς του πρώτου γκραν πρι της σεζόν σίγουρα μία θέση έχει ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος πιο ώριμος από ποτέ είδε την καρό σημαία από την πέμπτη θέση με τη Mercedes να δείχνει αρκετά ανταγωνιστική.

Στις ευχάριστες εκπλήξεις του εναρκτήριου αγώνα ανήκει ο Άντριαν Σούτιλ. Ο Γερμανός πιλότος μετά από ένα χρόνο απουσίας από τα γκριντ της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο, τερματίζοντας στην έβδομη θέση, κάνοντας σωστή διαχείριση των ελαστικών του.

Οι κακοί…


Την υποτονική απόδοσή της επιβεβαίωσε και κατά τη διάρκεια του αγώνα η McLaren.

Οι Μπάτον και Πέρες δεν είχαν εύκολο έργο, έχοντας στα χέρια τους την MP4-28 και είδαν την καρό σημαία από την ένατη και ενδέκατη θέση, αντίστοιχα.

Και οι άτυχοι…


Νίκο Χούλκενμπεργκ και Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν οι άτυχοι του γκραν πρι της Αυστραλίας.

Ένα πρόβλημα στο σύστημα καυσίμων της Sauber ήταν η αιτία που ανάγκασε τον Χούλκενμπεργκ να μην εκκινήσει, ενώ η εντολή της Mercedes στον Ρόσμπεργκ να σταματήσει την W04, έβαλε άδοξο τέλος στον αγώνα του Γερμανού πιλότου.



Η κατάταξη: 

1. Κίμι Ραϊκόνεν Lotus 1:30:03,22558
2. Φερνάντο Αλόνσο Ferrari +12,458
3. Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull +22,358
4. Φελίπε Μάσα Ferrari +33,558
5. Λιούις Χάμιλτον Mercedes +45,558
6. Μαρκ Γουέμπερ Red Bull +46,858
7. Άντριαν Σούτιλ Force India +1:05,058
8. Πολ Ντι Ρέστα Force India +1:08,458
9. Τζένσον Μπάτον McLaren +1:21,658
10. Ρομέιν Γκροσάν Lotus +1:22,758
11. Σέρχιο Πέρες McLaren +1:23,358
12. Ζαν Ερίκ Βερνιέ Toro Rosso +1:23,858
13. Εστέμπαν Γκουτιέρες Sauber + 1 γύρος
14. Βαλτέρι Μπότας Williams +1 γύρος
15. Ζιλ Μπιάνκι Marussia +1 γύρος
16. Σαρλ Πικ Caterham + 2 γύροι
17. Μαξ Τσίλτον Marussia +2 γύροι
18. Γκιέντο Φαν Ντερ Γκάρντε Caterham +2 γύροι
19. Ντανιέλ Ρικιάρντο Toro Rosso εγκατέλειψε
20. Νίκο Ρόσμπεργκ Mercedes εγκατέλειψε
21. Παστόρ Μαλδονάδο Williams εγκατέλειψε
22. Νίκο Χούλνεμπεργκ Sauber δεν αγωνίστηκε

Bαθμολογία των οδηγών 

1. Κίμι Ραϊκόνεν (Lotus) 25
2. Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) 18
3. Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull) 15
4. Φελίπε Μάσα (Ferrari) 12
5. Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) 10
6. Μαρκ Γουέμπερ (Red Bull) 8
7. Άντριαν Σούτιλ (Force India) 6
8. Πολ Ντι Ρέστα (Force India) 4
9. Τζένσον Μπάτον (McLaren) 2
10. Ρομέιν Γκροσάν (Lotus) 1

Βαθμολογία κατασκευαστών 

1. Ferrari 30
2. Lotus 29
3. Red Bull 23
4. Mercedes 10
5. Force India 10
6. McLaren 2. 

(sport-fm)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου