Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-Δένδια


Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά την παραίτηση του Υπουργού κ. Νίκου Δένδια με αφορμή τις δηλώσεις του στην εκπομπή «Ανατροπή», ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κάνει μετάβαση στην νομιμότητα» και ότι «χαϊδεύει τους τρομοκράτες».


Στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης της Βουλής επικράτησε μεγάλη ένταση, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Επιτροπής ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης κάλεσε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να ανακαλέσει τα όσα είπε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και σε αντίθετη περίπτωση να παραιτηθεί. «Σας καλούμε την ύστατη στιγμή να ανακαλέσετε όλα όσα είπατε ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μετάβαση προς τη δημοκρατική νομιμότητα. Δεν θα μας δώσετε εσείς πιστοποιητικά δημοκρατικής νομιμότητας. Δεν βρισκόμαστε σε μετάβαση, έχουμε την ιστορία μας και είναι γνωστή. Αν ο Υπουργός δεν ανακαλέσει, απαιτούμε την παραίτηση του. Δεν μπορεί να παραμένει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, εκείνος που χρεώνει στην αξιωματική αντιπολίτευση την τρομοκρατία. Δεν θα επαναλάβετε με ΣΥΡΙΖΑ όσα κάνατε επί ΠΑΣΟΚ που βγάζατε τον αρχηγό του, αρχηγό 17Ν» είπε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο κ. Λαφαζάνης.

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Δένδια ότι «παίζει τον ρόλο προβοκάτορα εναντίον του δικαστικού σώματος», υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι «κάποιοι δικαστές εθελοτυφλούν απέναντι στην τρομοκρατία».

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την παραίτηση μου υπάρχουν οι σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες, δηλαδή η πρόταση μομφής», απάντησε ο κ. Δένδιας στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση. Παράλληλα, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης επέμεινε σε όσα είπε εναντίον των δικαστών, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί ύβρεις εναντίον του.

«Ο κ. Λαφαζάνης με κατηγόρησε ότι είμαι προβοκάτορας απέναντι στην Δικαιοσύνη, επειδή είπα ότι κάποιοι λίγοι δικαστές εθελοτυφλούν απέναντι στην τρομοκρατία. Επιμένω απολύτως στις εκφράσεις που χρησιμοποίησα. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να σχολιάζει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης; Με κατηγορείτε, ακόμα, ότι είμαι προβοκάτορας έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτή είναι έκφραση βαθύτατα υβριστική».

Η αντιπαράθεση, πάντως, ανάμεσα σε Δένδια - Λαφαζάνη γρήγορα πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, όταν ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε τον κ. Δένδια ότι δεν δέχτηκε να δει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη, όταν ο τελευταίος του ζήτησε ραντεβού.

«Όποιος λέει ότι θα ευχόμαστε να έχουμε την τύχη του Καντάφι δεν θα έχει από εμένα σημείο προσωπικής επαφής. Θα δεχτώ να δω τον κ. Παναγούλη, όταν ζητήσει συγγνώμη για τη διατύπωση του τότε», είπε ο Υπουργός, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ίδιου του κ. Παναγούλη που είπε: «Δεν θα σχολιάσω τα όσα λέει ένας Υπουργός που δεν θα έκανε ούτε για αγροφύλακας στους Οθωνούς!».

Το μέτωπο της αντιπαράθεσης διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο, όταν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ανδρέας Ψυχάρης επιχείρησε να υπερασπιστεί τον κ. Δένδια. «Τι μιλάς εσύ που σου έβαλε λαδάκι ο Υπουργός της χούντας Βύρωνας Σταματόπουλος; Βέβαια δεν φταις εσύ. Ο μπαμπάς σου» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στάθης Παναγούλης απευθυνόμενος στον κ. Ψυχάρη.

«Εγώ δεν απαντώ σε υβριστές. Δεν με νοιάζει τι λέτε για λάδι, για ουίσκι ή για μπαρμπούτι. Γεννήθηκα στις 22-8-1967. Το 1974 ήμουν 7 ετών, και ο κ. Παναγούλης προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Είναι απρεπές να εμπλέκει εμένα με τη δικτατορία», ήταν η άμεση απάντηση του κ. Ανδρέα Ψυχάρη.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης αποχώρησε, κατηγορώντας το προεδρείο της Επιτροπής ότι η συζήτηση έχει ξεφύγει από το θέμα της ημερήσιας διάταξης, ενώ λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρόμενοι.

(real)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου