Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Τσουχτερό κρύο στη Βόρεια Ελλάδα


Κάτω από το μηδέν έχει πέσει η θερμοκρασία σήμερα σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται, λόγω του παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους.Κάτω από το μηδέν έχει πέσει η θερμοκρασία σήμερα σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται, λόγω του παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους.

Συννεφιασμένος είναι ο καιρός από το πρωί στη Θεσσαλονίκη με το θερμόμετρο να «δείχνει» 5 βαθμούς, ενώ στην εξέλιξη της ημέρας προβλέπονται χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν από νωρίς στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Ο υδράργυρος έπεσε στον 1 βαθμό στις Σέρρες, τη Βέροια και το Κιλκίς. «Βουτιά» στους -7 βαθμούς έκανε το θερμόμετρο στο Νευροκόπι, ενώ στους -2 βαθμούς στη Δράμα.

Αρνητικές θερμοκρασίες και στη Δυτική Μακεδονία, όπου το θερμόμετρο «έδειξε» -5 βαθμούς στη Φλώρινα και -3 στην Πτολεμαϊδα. Θερμοκρασίες υπό του μηδενός και στη Θράκη, με τις χαμηλότερες να καταγράφονται στην Αλεξανδρούπολη (-2) και το Σουφλί (-1).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, με αλυσίδες διεξάγεται, λόγω του παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, ενώ κλειστός λόγω χιονόπτωσης είναι ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί από την 'Αρνισσα προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρας του νομού Πέλλας (από το 15ο έως το 25ο χλμ.)

(parapolitika)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου