Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Στουρνάρας: Οσοι φοροδιαφεύγουν ή θα πληρώνουν ή θα μπαίνουν φυλακή

Το 2013 θα είναι μία δύσκολη χρονιά, για αυτό και θα χρειαστεί οι πολίτες να κάνουν για ακόμα μία χρονιά υπομονή είπε ο υπουργός Οικονομικός Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος προανήγγειλε πως με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα παρουσιασθεί Απρίλιο ή Μάιο όσοι φοροδιαφεύγουν ή θα πληρώνουν ή θα πηγαίνουν φυλακή.


Ο κ.Στουρνάρας σε συνέντευξη του στο BHMA FM τόνισε πως δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης. «Μακάρι να υπήρχαν οι δημοσιονομικές δυνατότητες, Αλλά δεν υπάρχουν». Επεσήμανε ωστόσο πως το επίδομα θέρμανσης είναι ακόμη αναξιοποίητο, καθώς πολλοί εκ των δικαιούχων δεν έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά για να το λάβουν.

Παράλληλα ερωτώμενος για τον αν έχει πολιτικές φιλοδοξίες απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές του.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το πετρέλαιο θέρμανσης και ειδικά για το εάν εξετάζεται η επέκταση των κριτηρίων χορήγησης ης επιστροφής φόρου ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης.

(iefimerida)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου