Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Παράνομη η απεργία σε τρόλεϊ και λεωφορεία - Επιστράτευση εξετάζει ξανά η κυβέρνηση


Αιφνιδιασμένοι εμφανίζονται οι συνδικαλιστές των σωματείων στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου να κηρύξει παράνομη την 48ωρη απεργία που εξήγγειλαν χθες το απόγευμα.

Η συζήτηση διεξήχθη, απούσας της πλευράς των εργαζομένων, καθώς σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους η κοινοποίηση για την προσφυγή της διοίκησης ανακοινώθηκε στα Σωματεία, αργά τη νύχτα.


Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ενδεχομένως και σήμερα για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Η διοίκηση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε) με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους και παράλληλα ζητά από τα σωματεία να ξεκινήσουν διάλογο επισημαίνοντας ωστόσο ότι στο τραπέζι των διαβουλεύσεων δεν θα τεθούν μισθολογικά θέματα.

Από την πλευρά τους κύκλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν ότι η τακτική των συνδικαλιστών είναι επιζήμια για τους πολίτες και τους εργαζόμενους , διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αλλαγής στο ενιαίο μισθολόγιο.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της είναι αποφασισμένη να μην κάνει βήμα πίσω και αν χρειαστεί θα εφαρμόσει την «πετυχημένη» συνταγή της επίταξης όπως έγινε σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει σαφής εντολές να εφαρμόζεται ο νόμος και η τάξη και όταν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις να εφαρμόζονται κατά γράμμα

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ

Σχετικά με την απόφαση του Πρωτοδικείου να κηρήξει παράνομη την απεργία το γραφείο τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η συγκυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί και να κλιμακώνει τον αυταρχισμό σε βάρος των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και του δικαιώματός τους στην απεργία. Δεν κρατάει κανένα πρόσχημα. Κυριακάτικα βρήκε δικαστήριο να ανατρέψει προηγούμενη απόφαση που έκρινε την απεργία νόμιμη.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες να μην υποκύψουν στον ωμό εκβιασμό και τις απειλές της κυβέρνησης. Ο αγώνας τους είναι δίκαιος και πρέπει δίπλα τους να σταθούν αποφασιστικά όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται από την άγρια αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!»

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου