Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Φορο-καταιγίδα δίχως τέλος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων!


Τουλάχιστον ένα φόρο κάθε μήνα θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες; ακινήτων έως το τέλος του έτους. Μέχρι την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου όσοι έλαβαν στο τέλος Δεκεμβρίου ειδοποιητήρια για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010 θα πρέπει να πληρώσουν στην εφορία τους τις δυο δόσεις του φόρου ενώ η τρίτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.


Τον Μάρτιο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αρχίσει να στέλνει τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2011, ο οποίος θα πρέπει να καταβληθεί σε τρεις μηνιαίες δόσεις. Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει και η αποστολή του ΦΑΠ του 2012. Το αρχικό σενάριο να αποσταλούν οι δύο φόροι σε ένα εκκαθαριστικό σημείωμα εγκαταλείφθηκε τελικά μιας και υπήρχε φόβος ότι πολλοί ιδιοκτήτες δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν.

Ο ΦΑΠ του 2011 και του 2012 υπολογίζεται ότι θα επιβληθεί σε περισσότερους από 500.000 ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους ατομική περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Επίσης μέχρι τον Απρίλιο ή το Μάιο θα ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώνουν τις υπόλοιπες δόσεις που έμειναν από το «χαράτσι» στα ακίνητα το οποίο θα συνεχίσει να έρχεται μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα κληθούν να πληρώσουν το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων ο οποίος θα επιβληθεί και στα αγροτεμάχια και τα ακίνητα που βρίσκονται εκτός σχεδίου. Το σχέδιο για το νέο φόρο στα ακίνητα αναμένεται να εξετασθεί στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για το φορολογικό στο υπουργείο Οικονομικών.

Χ. Θεοχάρης: "Δεν έχω να πληρώσω..."

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η δήλωση του γγ Εσόδων Χάρη Θεοχάρη ότι ούτε αυτός έχει λεφτά για να πληρώσει τους φόρους στα ακίνητα!

Ο κ.Θεοχάρης συμμετείχε ως ομιλητής στο 30ο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ το περασμένο Σάββατο σε κεντρικό ξενοδοχείο. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που παρακολουθούσαν τις εργασίες, ξέσπασαν για την "φορομπηχτική πολιτική" στα ακίνητα και μερίδα παρευρισκομένων τον αποδοκίμασε.

Ο γγ φάνηκε να σαστίζει. "Κι εγώ, όπως όλοι, αντιμετωπίζω δυσκολίες στην αποπληρωμή των φόρων". "Εγώ δεν έχω να πληρώσω τους φόρους", φώναξε κάποιος από το ακροατήριο. "Ούτε εγώ έχω!", ανταπάντησε ο γενικός γραμματέας.

Αλήθεια ή όχι τα πνεύματα πάντως ηρέμησαν..!

(newmoney)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου