Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ραγδαία αύξηση του αριθμού των νεόπτωχων στην Ευρώπη

Η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι δίνει μάχη για την παροχή βοήθειας στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό νεόπτωχων στην Ευρώπη.


Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από την ΕΕ, περισσότερα από 26 εκατομμύρια άτομα είναι άνεργοι στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ, ενώ πολλοί περισσότεροι είναι εκτός της αγοράς εργασίας στην υπόλοιπη Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Ο Ερυθρός Σταυρός προειδοποιεί ότι εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από μείωση των εισοδημάτων τους, έλλειψη τροφίμων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Όπως αναφέρεται πολλοί από αυτούς κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι.

Το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στη Γαλλία ανέφερε ότι φέτος παρατηρείται αύξηση, της τάξεως του 14%, όσων αφορά τα ατόμα που ζητούν βοήθεια σε σχέση με πέρυσι. Το παράρτημα της οργάνωσης στη Δανία ανέφερε ότι τα φετινά Χριστούγεννα υπήρξε αύξηση 100% στα άτομα που ζήτησαν βοήθεια, σε σχέση με το 2009. Στη Λιθουανία η χορήγηση τροφίμων από 30 χιλιάδες άτομα που ήταν το 2006 έφτασε τα 100 χιλιάδες άτομα το 2012.

Όπως ανέφερε η Ανίτα Ούντερλιν, επικεφαλής των υπηρεσιών του Ερυθρού Σταυρού για την Ευρώπη, ο αυξανόμενος αριθμός ατόμων που ζητούν βοήθεια δείχνει το μέγεθος της οικονομικής κρίσης.

(skai)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου