Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Χίος: Άστεγος ζούσε τρώγοντας σκυλοτροφές!


Στο γηροκομείο της Λεμονιάς στα Θυμιανά Χίου βρήκε τη στέγη και την θαλπωρή που του έλειπαν ένας 35χρονος Έλληνας άστεγος.


Ο νεόπτωχος άνδρας τρεφόταν με σκυλοτροφές και φωτιζόταν με κερί στο άθλιο υπόγειο εγκαταλειμμένης νεοκλασσικής οικίας στην οδό Θεοπόμπου αρ. 5 στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, όπου είχε βρει καταφύγιο από τότε που εγκατάλειψε τον Οίκο Αγάπης στο Νεχώρι.


«Σανίδα» σωτηρίας για το νεαρό αποδείχθηκε η παρατηρητικότητα του προέδρου του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Χίου Πέτρου Περρίκου, που παραξενεύτηκε από το φως που τρεμόπαιζε στο υπόγειο του εγκαταλειμμένου σπιτιού.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, στην αρχή δεν υποψιάστηκε τίποτα, αλλά όταν είδε ότι το φαινόμενο συνεχιζόταν αποφάσισε να επέμβει. Με τη συνοδεία της αστυνομίας μπήκαν στο σπίτι και αυτό που αντίκρισαν τους άφησε άφωνους. Ο νεαρός ήταν σε οικτρή κατάσταση, δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον και αφού τον περιποιήθηκαν αποφάσισαν να τον μεταφέρουν όσο το δυνατόν συντομότερα σε ένα χώρο φιλοξενίας και στη συνέχεια να ενημερώσουν τους οικείους του στην Αθήνα.

Δύο μέρες αργότερα με τη συνοδεία της Ασφάλειας και κοινωνικής λειτουργού του δήμου τον μετέφεραν στο γηροκομείο της Λεμονιάς, όπου ζει πλέον με ανθρώπινες συνθήκες.

Η οικογένεια του προσπάθησε να τον πείσει να επιστρέψει στο σπίτι τους, αλλά αυτός προτίμησε να παραμείνει στη Χίο λέγοντας ότι τώρα περνάει καλά και δεν θέλει να επιστρέψει στον χώρο που τον πληγώνει.

(newsbomb)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου