Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Βούτσης: Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για κυβέρνηση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖA


Την άποψη ότι δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμη οι πολιτικοί συσχετισμοί που θα ευνοούσαν μια αλλαγή πολιτικής με κορμό τη Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι το ίδιο ισχύει για όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.


Ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον «Τύπο της Κυριακή» παραδέχεται ότι υπάρχει απογοήτευση σε ένα μέρος την κοινωνίας που «ήλπιζε ότι δεν θα μπορέσουν οι σημερινοί συγκυβερνώντες να περάσουν τα ακραία μέτρα αντικοινωνικής έμπνευσης».

Προσθέτει, ακόμη, ότι η αδυναμία διαμόρφωσης πολιτικών συσχετισμών με κέντρο τον ΣΥΡΙΖΑ δυσχεραίνει την κατανόηση της πρότασης του κόμματος ως μια ρεαλιστική εναλλακτική διέξοδο.

Υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι οι εκρηκτικές αντιθέσεις που δημιουργούνται στην Ελλάδα «θα ανατροφοδοτήσουν πολιτικές αλλαγές και μαζικά κινήματα που θα αμφισβητήσουν έμπρακτα την εφαρμογή της αντικοινωνικής πολιτικής».

Αναφορικά με τα φαινόμενα βίας των τελευταίων εβδομάδων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι δεν πρέπει το πολιτικό σύστημα «να αναπαράγει την πόλωση και να αποδίδει τη δημιουργία παρακρατικών μηχανισμών στα κόμματα ή στην κυβέρνηση».

Τέλος, ο Νίκος Βούτσης, σημειώνει ότι το θέμα με τη λίστα Λαγκάρντ δεν έχει κλείσει για τον ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει «δεν θα γίνουμε συνένοχοι στη μόνιμη εικόνα ατιμωρησίας», ενώ επαλαμβάνει ότι το κόμμα θα επανέλθει με πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή.

 (iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου