Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

24ωρη απεργία στο Μετρό την Τετάρτη - Στάσεις εργασίας στα άλλα μέσα


Κοινό μέτωπο απέναντι στην "κυβερνητική αυθαιρεσία", τη μη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη μη ιδιωτικοποίηση και το "ξεπούλημα" των εταιρειών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς αποφάσισαν σε κοινή σύσκεψη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Χωρίς μετρό θα είναι και την Τετάρτη η πρωτεύουσα. Το Σωματείο Λειτουργίας Εργαζομένων στο Μετρό αποφάσισε εκ νέου απεργία (έβδομη συνεχόμενη ημέρα) από την έναρξη έως τη λήξη λειτουργίας στο μέσο.

Οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε στάσεις εργασίας την επόμενη Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, καθώς και σε 24ωρη απεργία την επόμενη Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), του ΕΚΑ και των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ), της ΟΣΥ ΑΕ (Οδικές Συγκοινωνίες) και της ΕΡΓΟΣΕ, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Μεταφορών να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων στις μεταφορές.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε επίταξη των απεργών του μετρό, αποφασίστηκε "να προχωρήσουν, άμεσα, σε κινητοποιήσεις σε όλα τα μέσα μεταφοράς".
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, αναμένεται να αποφασίσουν, πιθανότατα εντός της ημέρας, για την περαιτέρω στάση τους.

Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου θα έχουμε 24ωρη απεργία στο Μετρό, ενώ θα γίνει στάση εργασίας σε ΗΣΑΠ και Τραμ (δεν έχει ανακοινωθεί η ώρα). Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά.
Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας στα λεωφορεία 11:00-16:00.
Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα.
Την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου απεργία σε όλα τα Μέσα.

(news247)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου