Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Μεγάλη επιτυχία για τον Λυκουρέντζο


Η ανυποχώρητη στάση του έκανε τους προμηθευτές να ρίξουν στο μισό τις τιμές προσφοράς.

Μεγάλος νικητής στη μάχη με τους προμηθευτές αναδείχθηκε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος πέτυχε το ακατόρθωτο: Να κάνει τους προμηθευτές υγείας να μειώσουν σχεδόν στο μισό τις τιμές για τα φίλτρα τεχνητού νεφρού πατάσσοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό την σπατάλη του δημοσίου χρήματος.


Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες μήνες όταν σε διαγωνισμό του Υπουργείου Υγείας οι προμηθευτές έδωσαν όλοι ίδια τιμή για τις δύο κατηγορίες φίλτρων 30 και 35 ευρώ. Ο Υπουργός εξοργίστηκε μαθαίνοντας ότι μία από αυτές τις εταιρείες έδινε στην Κύπρο τα ίδια φίλτρα στο ένα τρίτο της τιμής και πάγωσε τον διαγωνισμό ενώ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έκανε το παραμικρό.

Σε επικοινωνία μάλιστα με τον πρωθυπουργό ο κ.Σαμαράς έδωσε σαφή εντολή στον κ.Λυκουρέντζο να κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου να σταματήσει το πάρτυ. Όπερ και εγένετο. Έχοντας τη στήριξη του πρωθυπουργού ο κ.Λυκουρέντζος πήγε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά των προμηθευτών κατηγορώντας τους για εναρμονισμένες πρακτικές ενώ έδωσε και προσωπικό τόνο λέγοντας πως δεν παίζει παιχνίδια και ότι φέρει το όνομα μιας οικογενείας στην οποία η λέξη συμφέροντα δεν υφίσταται. Αποτέλεσμα της ανυποχώρητης στάσης του Υπουργού ήταν οι τέσσερις μεγάλες εταιρείες προμηθευτών να ρίξουν άμεσα τις τιμές στα 17 ευρώ. Σχεδόν το μισό δηλαδή της αρχικής τιμής.

(parapolitika)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου