Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

«Αστακός» η Αθήνα για την Μέρκελ


Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας με 5.500 αστυνομικούς στους δρόμους για την εξάωρη παραμονή της Μέρκελ στην Ελλάδα– Απαγορευμένη ζώνη το Σύνταγμα για τους πολίτες



Με περισσότερους από 5.000, αστυνομικούς, άνδρες της ΕΜΑΚ και των ΜΑΤ θα γεμίσει αύριο η Αθήνα προκειμένου να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας της Μέρκελ. Από τους δρόμους που θα περάσει η Καγκελάριος δεν περνάει ούτε … κουνούπι.

Σύμφωνα με το σχέδιο των αρμόδιων υπουργείων είναι σε πλήρη συντονισμό από την περασμένη Παρασκευή, από το Σύνταγμα δεν θα περνάει ούτε … κουνούπι καθώς όχι μόνο θα απαγορευτεί η κυκλοφορία και θα τοποθετούν τα γνωστά κάγκελα, αλλά θα γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι σε μια μεγάλη ακτίνα γύρω από τους δρόμους που θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα σημεία όπου θα περάσει και θα σταθμεύσει η Μέρκελ και η συνοδεία της.

Ο φόβος για επεισόδια είναι ιδιαίτερα έντονος στην κυβέρνηση, άλλωστε δεν «υποδεχόμαστε» τον πιο συμπαθή άνθρωπο στην Ελλάδα, γι’ αυτό και το Μαξίμου έδωσε εντολή να υπάρχει συνεργασία και απόλυτος συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπουργείων για το θέμα ασφάλειας, αλλά και αποτροπής γεγονότων και διαμαρτυριών που μπορεί να έχουν εξαιρετικά άσχημη εξέλιξη.
Εκτιμάται μάλιστα ότι τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ακόμη πιο αυστηρά ακόμη και από εκείνα την επίσκεψης του Μπιλ Κλίντον.

(parapolitika)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου