Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ζορίστηκε στην πρεμιέρα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός, κατά την προσφιλή του συνήθεια, δυσκολεύτηκε στην πρεμιέρα, αλλά επικράτησε 2-1 της Βέροιας.

Ο Τζεμπούρ στο 19’ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Μοντέστο στο 42’ έβαλε και πάλι μπροστά τους «ερυθρόλευκους», μετά την ισοφάριση του Ιωάννου (30’). Δύο δοκάρια με τους Μοντέστο και Ιμπαγάσα για τους Πειραιώτες, ενώ ένα είχε και η Βέροια με τον Ολαϊτάν.


Δικαιολογημένα παράπονα από τους γηπεδούχους για γκολ του Ιωάννου στο 11’ που δεν μέτρησε, ως οφ σάιντ.

Κατά διαστήματα και για τα δεδομένα της εποχής το παιχνίδι ήταν καλό με τον Ολυμπιακό να ελέγχει περισσότερο το ρυθμό και τη Βέροια να δείχνει πως είναι μια δουλεμένη ομάδα, η οποία θα δυσκολέψει αρκετές ομάδες στην έδρα της.



Τον… ξάφνιασε

«Κάθε αρχή και δύσκολη», λέει ο λαός και θα μπορούσε να το υιοθετήσει και ο Ολυμπιακός, αν το τέρμα του Ιωάννου είχε μετρήσει, όπως θα έπρεπε. Εφόσον αυτό δεν έγινε, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την απόδοσή τους και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Δασκαλάκη. Στο 20’ ήρθε και το γκολ, όταν ο Χολέμπας έκανε πολύ καλή ενέργεια, γύρισε την μπάλα και ο Τζεμπούρ, τσίμπησε μπροστά από τον Δασκαλάκη ανοίγοντας το σκορ.

Δέκα λεπτά αργότερα, η Βέροια… «χτύπησε» και πάλι. Ο Μπαργκάν εκτέλεσε το φάουλ, ο Κάρολ, έκανε τραγικό λάθος και ο Ιωάννου σε κενή εστία έκανε το 1-1 για την ομάδα του Χάβου, η οποία έδειξε ικανή για να κάνει την ζημιά. Το λάθος του Βοριοϊρλανδού… ζήλεψε ο Δασκαλάκης στο 42’, δωρίζοντας το γκολ στον Μοντέστο. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους με τις δύο ομάδες να φεύγουν για τα αποδυτήρια και τον Ολυμπιακό να κρατάει το προβάδισμα.

Δοκάρι-δοκάρι…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους «ερυθρόλευκους» να ξεκινάνε νωθρά και να δίνουν λίγο παραπάνω χώρο στη Βέροια. Εκείνη το εκμεταλλεύτηκε και προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από την εστία του ασταθούς Κάρολ. Κάπου εκεί… άρχισαν και τα δοκάρια. Ο Ολαϊτάν με ένα εκπληκτικό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Πειραιωτών, ενώ λίγο αργότερα, ο Ιμπαγάσα με μια εξαιρετική κίνηση σημάδεψε το αριστερό του Δασκαλάκη.

Τα υπόλοιπα λεπτά που κυλούσαν δεν έφεραν κάτι παραπάνω στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έδειξε συμβιβασμένος με το αποτέλεσμα, ο Ζαρντίμ «φρέσκαρε» την μεσοεπιθετική του γραμμή, ενώ από την άλλη πλευρά η Βέροια, έδειξε να έχει… παραδώσει πνεύμα από την υπερπροσπάθεια. Το τελευταίο σφύριγμα του Βοσκάκη έδωσε στον Ολυμπιακό τους πρώτους τρεις πόντους στη νέα Σούπερ Λίγκα.



Βέροια (Μάκης Χάβος): Δασκαλάκης, Γεωργιάδης (46’ Καλτσάς), Σνάουτσνερ, Καλί (48’ Τζημογιάννης), Τόμας, Καλογέρης, Ζε Βίτορ, Γεωργέας, Ολαϊτάν (77’ Γκιγέρμο), Μπαρκάν, Ιωάννου

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Αμαρατίδης, Βεργώνης, Παυλίδης.

Ολυμπιακος (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μοντέστο (87’ Γκρέκο), Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Αμπντούν (73’ Φουστέρ), Μασάδο, Τζεμπούρ (82’ Μήτρογλου).

Στον πάγκο: Μέγερι, Παπζάζογλου, Πάντελιτς, Μήτρογλου, Φετφατζίδης.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Τσολάκης (Αθηνών)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

(novasporfm)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου